Managementul prost al banilor este o parte comuna a celor mai multi tineri. De foarte multe ori ne-am lovit de probleme in ceea ce priveste modul in care ne cheltuim banii si ne-am gandit ca ne-ar prinde bine o educatie financiara cat mai buna.

Daca vrei sa administrezi cat mai bine tot ceea ce tine de finantele personale, atunci este bine sa urmezi cateva sfaturi utile.

Economiseste

finante personale

Indiferent de cat de mult castigi, economisirea poate sa fie o solutie perfecta, care sa iti ofere niste bani pentru zile negre. Nu este indicat sa traiesti de la un salariu sau altul, deoarece niciodata nu stii cand ai nevoie de sume consistente de bani. Fa-ti un cont de economii si in felul acesta vei avea o tentatie mult mai mica de a cheltui banii intr-un mai putin daunator pentru propriile finantele personale.

Cumpara produse de calitate

finante personale

Unul dintre secretele celor care se pricep la finante este faptul ca fac doar achizitii de calitate. Poate parea o idee proasta sa cheltuiesti cateva sute de lei pe o pereche de incaltaminte, insa pe termen lung, vei descoperi ca o astfel de alegere este una cat se poate de inteligenta.

Analizeaza bine situatia, inainte de a-ti face un credit

finante personale

Un credit reprezinta, din start, niste bani pierduti. Cel mai bine este sa iti faci credite pentru investitii, nu pentru cheltuieli de consum. Evita sa iti faci credite pentru a-ti cumpara telefoane, bilete la concerte sau haine. In schimb, poti sa iti faci credite pentru a te educa sau pentru a-ti lua un instrument ce te ajuta sa te dezvolti.

Seteaza-ti cat mai multe obiective financiare

finante personale

Este bine sa ai obiective, oricare ar fi domeniul in care activezi. Incearca sa iti setezi cat mai multe obiective financiare si asigura-te ca sunt realizabile. Pune totul pe hartie, deoarece in felul acesta poti administra mult mai usor fiecare detaliu.

Respecta-ti bugetul si finantele personale

finante personale

De regula, fiecare om are un buget fix, in fiecare luna. Nu cheltui mai mult decat iti permiti sa o faci si vei reusi sa administrezi intr-un mod cat se poate de inteligent fiecare banut. Daca vrei sa cheltuiesti mai mult, singura solutie este sa incerci sa faci din ce in ce mai multi bani si sa scapi de obiceiurile care te pot sabota financiar.