Conturi curente

Cele mai multe persoane folosesc un cont curent deschis la o societate bancară pentru a gestiona banii zilnic. Acesta îți permite să:

  • plătești facturile prin direct debit
  • primești plăți automate, cum ar fi salariile
  • plătești pentru anumite lucruri cu un card de debit și poți retrage banii din bancomat
  • ai acces la o descoperire de cont, deși acest lucru va trebui să fie autorizat de banca

Conturi de economii

Contul de economii oferă avantajul unei dobânzi mai mari în comparație cu un cont curent clasic, dobânzi apropiate de un depozit clasic, dar care are însă flexibilitatea unui cont curent. Mai exact se pot face retrageri şi depuneri de bani oricând, fără a pierde dobânda.

Conturi de depozit la termen

Poate fi utilizat tot pentru economisire, însă de această dată banca vă va impune un termen până la care nu puteți retrage bani. În cazul în care retragerea se efectuează înainte de scadență poți pierde dobânda.

Decide ce taxe și caracteristici dorești să compari

În funcție de nevoile tale poți alege să deschizi un cont la o instituție care să îți perceapă comisioane mai mici.

Taxele pot varia foarte mult între bănci și între conturi, una dintre cele mai mari taxe fiind cele percepute pentru descoperirile de cont.

Multe bănci vin pe piață cu oferte pentru a atrage noi clienți, dar asigură-teca aceste oferte te avantajează și îți sunt utile. Uită-te dincolo de orice ofertă pe termen scurt și asigură-te că acel cont va fi în continuare cel mai bun pentru tine.