Pentru că trăim într-o lume nesigură, nimeni și nimic nu ne poate spune dinainte care sunt principalele riscuri și potențialele cheltuieli din următorul an. Asigurările sunt însă un mod bun de a anticipa eventuale necazuri care ni se pot întâmpla în viitor și care ne pot provoca grave dificultăți financiare. Tocmai din acest motiv, este important să cunoaștem principalele tipuri de asigurări de care putem beneficia, precum și diferențele dintre ele.

Tipuri de asigurări

tipuri de asigurări

Asigurarea de răspundere civilă

Cu toții știm că fiecare adult răspunde pentru propriile fapte. Ba mai mult decât atât, uneori poate răspunde și pentru faptele copiilor, a animalelor, a angajaților săi, etc. O astfel de asigurare acoperă parțial sau integral pagule produse de un individ unei terțe părți. Tot în acest tip de asigurare se încadrează și clasicul RCA pentru automobile.

Asigurarea mijloacelor de transport

Fie că vorbim despre un autoturism, fie că vorbim despre orice alt mijloc de transport, trebuie să conștientizăm riscurile de accidente la care suntem expuși. O astfel de asigurare, precum Casco în cazul mașinilor, îți acoperă pagube importante în cazul unui eveniment nefericit.

Asigurarea locuinței

Fără să intrăm în detalii, este important să precizăm faptul că acest tip de asigurare poate fi la rândul lui de două tipuri: simplă sau completă. În primul caz, sunt asigurate doar casa și anumite bunuri, iar în al doilea caz se asigură atât casa și/sau bunurile, cât și membrii familiei sau răspunderea civilă față de terți.

Asigurarea de sănătate

Fiindcă sănătatea este cel mai de preț dar, însă și cel mai fragil, asigurarea ei ar trebui să fie un lucru extrem de important pentru fiecare.

Asigurarea medicală de călătorie

Acest tip de asigurare se referă la călătoriile pe care le desfășurăm în străinatate în diverse scopuri (turism, afaceri, competiții, etc.) unde eventuale probleme de sănătate ne-ar costa extrem de mult.

Asigurarea de viață

Poate cea mai altruistă formă de asigurare, fiindcă nimeni nu profită direct de propria asigurare de viață, aceasta poate fi o modalitate bună de a-i proteja pe membrii familiei noastre care depind de viața noastră.