Sa faci pasul cel mare de la chirie la o casa a ta este un sentiment de eliberare si de libertate. Pentru multi acesta este momentul in care au devenit responsabili in totalitate si nu mai depind de nimeni.Cu toate astea, sunt multe persoane care chiar daca vor sa faca acest pas, nu sunt pregatite sa faca un credit pentru casa. Iata care sunt principalele semne care iti vor spune ca nu esti pregatit sa cumperi o locuinta.

Te gandesti ca faci o investitie

Daca cineva te intreaba de ce vrei sa iti cumperi propria casa iar raspunsul tau este undeva intre: Pentru ca m-am saturat sa platesc chirie sau: Pentru ca fac o investitie, e posibil sa nu fii pregatit pentru toatre responsabilitatile care vin odata cu achizitionarea unei locuinte. O locuinta este o utilitate, nu o investitie, deoarece nu te va face sa castigi mai multi bani dupa ce ai cumparat-o. In plus, faptul ca platesti lunar o rata la banca este similar cu plata chiriei pe care o faceai in aceeasi perioada de timp.

credit-pentru-casa-4

Nu ai un cont de economii

Cand te gandesti sa faci un credit pentru casa trebuie sa iei in considerare foarte multe lucruri ce pot aparea pe parcurs, pe langa plata lunara a unei rate. Multe persoane ajung in situatii de criza, in care nu mai pot sa isi plateasca suma pe care o datoreaza bancii din cauza unor urgente neprevazute. O problema medicala grava, un accident, o calatorie in interes profesional ce nu suporta amanare sunt doar cateva motive pentru care oamenii incearca sa amane plata ratei pentru casa. Cu toate astea, de cele mai multe ori bancile nu sunt impresionate de evenimentele nefericite si isi doresc banii care le-au fost promisi dupa semnarea contractului. De aceea cel mai bine este sa iti faci un cont de economii pe care sa il accesezi de fiecare data cand ai nevoie urgenta de bani.

credit-pentru-casa-3

Trebuie sa directionezi lunar mai mult de 30% din venitul tau spre credit pentru casa si alte cheltuieli

Expertii in sfaturi financiare spun ca inainte de a-ti face un credit ipotecar este bine sa calculezi cat la suta din venitul tau ar fi directionat catre cheltuielile lunare pe care le faci. Daca mai mult de 30% din salariul tau se va duce in plata diverselor facturi si a ratei pentru credit e posibil sa nu poti sa faci fata unor evenimente neprevazute. Astfel poti ajunge in pozitii vulnerabile din punct de vedere financiar.

credit-pentru-casa-2

Pentru fiecare nevoie pe care o ai exista mai multe tipuri de credite care iti pot veni in ajutor. Cu toate astea, un credit pentru casa este cel mai important si cel mai mare tip de imprumut la care apeleaza persoanele obisnuite.