Pentru ca ne aflam in luna iubirii si pentru ca banii au devenit un aspect foarte important in viata noastra, ne-am gandit ca este momentul ideal in care tu sa iti privesti bugetul dintr-o alta perspectiva si sa iti creezi o adevarata relatie de dragoste cu banii tai.

Atunci cand vine vorba despre dragoste sau despre bani, modul in care abordezi lucrurile se poate transforma intr-o adevarata loterie in care ai noroc si castigi sau poti pierde mai mult decat ai fi preconizat. De aceea, daca iti doresti sa ai o relatie de dragoste cu banii tai, care sa fie sanatoasa si sa iti aduca beneficii pe termen lung, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte.

dragoste cu banii

Acorda-le atentia cuvenita!

Adesea ne simtim vinovati atunci cand acordam prea multa atentie banilor, din preconceptia ca acest lucru ne-ar putea face sa parem materialisti in fata altor persoane. Acest lucru este eronat, pentru ca acele persoane, la randul lor, acorda atentie banilor, probabil in egala masura. Banii sunt sursa ta de hrana, siguranta caminului si a viitorului tau, iar obtinerea lor se afla printre prioritatile tale. Asadar, acorda-le atentia cuvenita si petrece putin timp gandindu-te la modul in care poti obtine mai multi bani sau la modurile cele mai inteligente de a-i cheltui.

Ai grija de ei!

Pentru ca banii sa ramana in portofelul tau pentru cat mai mult timp, este benefic ca tu sa iti planifici bugetul in fiecare luna, astfel incat situatia ta financiara sa fie clara si echilibrata. Stiind cu exactitate care sunt principalele cheltuieli in decursul unei luni calendaristice si cunoscandu-ti veniturile, vei putea gestiona mai usor banii si vei putea economisi in siguranta. Astfel, vei realiza un echilibru perfect intre venituri si cheltuieli si vei reusi sa ai o relatie de dragoste cu banii tai. Daca vrei sa stii mai multe despre acest subiect, iti recomandam sa citesti articolul “Cum sa iti planifici eficient bugetul”.

Fii atent cu cine ii imparti!

Uneori, anumite servicii ale bancilor ne pot crea iluzia unui beneficiu, insa acest lucru nu este deloc asa. Daca iti deschizi un cont de economii la anumite banci, este posibil ca acestea sa iti dauneze mai mult decat te pot ajuta. Atunci cand retragi o suma mare din cont, banca poate retine un procent destul de mare din suma ramasa, direct proportional cu cea retrasa. De asemenea, politicile de administrare a contului difera de la banca la banca, cu atat mai mult costurile de administrare a contului. De asemenea, daca ai un cont de economii la o anumita banca, dar vrei sa retragi bani de pe acel cont de la ATM-ul unei alte banci, banca ta te va pedepsi pentru infidelitate, retragandu-ti din cont un comision care este posibil sa fie mai mare decat suma retrasa.

De exemplu, Ana are un cont de economii la banca X, insa se afla in apropierea unui ATM de la banca Y. Ea doreste sa retraga din cont 10 lei, insa dupa ce isi verifica online contul, observa ca din acesta lipsesc 25 de lei, ceea ce inseamna ca i s-a perceput un comision de retragere de 15 lei, cu 5 lei mai mare decat insasi suma retrasa.Astfel, banca X, i-a pedepsit infidelitatea cu un comision in valoare de 15 lei.  

Asadar, inainte de a incepe sa iti imparti banii cu o anumita companie bancara, ai grija sa fii la curent cu toate politicile acesteia si sa citesti cu atentie termenii si conditiile de colaborare dintre tine si banca.