A lucra de acasa este un vis pentru majoritatea celor care se trezesc in fiecare dimineata la ora 7:00 si sunt nevoiti sa ajunga la birou indiferent de vremea de afara, de problemele personale si de cheful din dotare. Spre norocul nostru, a face bani de acasa este din ce in ce mai facil. Tehnologia moderna permite tot mai multe activitati care pot fi desfasurate de acasa si care pot sa genereze venituri substantiale. Blogging, programare, vanzari online sau design, sunt activitati care nu necesita renuntarea la pijama si permit un program cat se poate de flexibil.

De multe ori insa, cei care aleg sa faca bani de acasa ajung sa treaca printr-o serie de probleme.

Care sunt aceste probleme?

bani de acasa

Distragerile din jur

Munca de acasa inseamna munca alaturi de televizor, alaturi de frigider, pat si alaturi de alti membri ai familiei. Toate aceste elemente pot insemna o distragere. Asadar, sa te orientezi spre un loc din casa in care poti obtine liniste si in care sa nu existe niciun fel de obiect care ar putea sa iti atraga atentia si care sa faca diferenta intre spatiul de lucru si spatiul de relaxare.

Organizarea timpului

Este o mare problema a tuturor freelancerilor care aleg sa lucreze de acasa. De cele mai multe ori, atunci cand nu ai un sef, timpul tinde sa fie din ce in ce mai scurt, iar orele alocate muncii tind sa se imputineze. O organizare cat mai corecta a timpului este si ea indispensabila oricarei persoane care vrea sa isi dezvolte o afacere fara sa plece din confortul propriei case.

Obtinerea contractelor

Orice activitate care se doreste a fi generatoare de bani, are nevoie de clienti care sa ofere acei bani. Obtinerea contractelor este o foarte mare problema pentru toti cei care incep sa lucreze pe cont propriu, deoarece foarte putini stiu cu adevarat de unde sa inceapa. Fiecare activitate este unica, asadar, pentru a descoperi potentialii clienti trebuie un buget de promovare consistent si cat mai multe incercari.

Motivatia

Ai putea spune ca motivatia financiara este cat se poate de importanta. Atunci cand nu te vezi fortat sa parasesti patul sau sa parasesti serialul favorit, s-ar putea ca banii sa nu mai fie atat de importanti. Daca vrei sa lucrezi de acasa in mod profitabil, este bine sa descoperi motivatia care te poate misca din loc.