Organizarea propriei nunti este probabil cel mai asteptat moment de tine si familia ta si reprezinta o perioada in care cheltuielile cresc foarte rapid. Daca te intrebi cum sa iti administrezi banii in mod inteligent, cel mai important e sa ai un buget prestabilit si un plan bine realizat de la care sa nu te abati. Poti face economii inteligent, fara ca acest lucru sa afecteze frumusetea evenimentului.

Gandul ca vei cheltui foarte multi bani si ca e posibil sa intri in datorii trebuie sa dispara, pentru ca ideile pe care ti le vom da iti vor fi de un real ajutor.

Stabileste data nuntii intr-o zi de vineri sau duminica

De obicei nuntile au loc in noaptea de sambata spre duminica, dar este posibil sa o faci in orice zi doresti. Te sfatuim sa iei aceasta decizie pentru a face economii. Pretul de inchiriere al unui local intr-o zi de vineri sau duminica este cu pana la 30% mai mic decat sambata.

economii

Fa-ti nunta intr-un oras mai mic

Daca te-ai mutat din orasul tau natal intr-un oras mai mare al tarii, ar fi o idee buna sa te intorci acasa si sa faci nunta acolo. Orasele mici au preturi mai scazute pentru orice serviciu necesar organizarii unei nunti. Chiar daca va fi putin mai complicat, economiile facute vor fi importante.

Invita mai putine persoane

Ideea unei nunti mari iti poate parea tentanta, dar o nunta mica si intima, intre prieteni si familie va fi mult mai usor de gestionat, iar banii cheltuiti vor fi mai putini. In plus, vei avea siguranta ca fiecare invitat iti va oferi un dar consistent si poti sa apreciezi castigurile ulterioare. Un alt avantaj este ca va veti distra mai mult si va veti simti mai bine. Nu va fi nevoie ca toata noaptea sa alergati de la un invitat la altul, ci chiar veti putea sa interactionati cu toti, iar ei vor fi cu siguranta impresionati.

Creeaza-ti propriile invitatii si marturii

Da-ti frau liber imaginatiei si fa-ti singur marturiile si invitatiile. Sunt lucruri mici, ce nu par costisitoare, dar daca le vei crea singur vei economisi bani, iar faptul ca sunt personalizate le va face si mai speciale.

Nu trebuie sa iti faci griji ca finantele tale personale se vor micsora dupa organizarea propriei nunti. Economiile pe care le vei face din toate aceste mici detalii iti vor fi de folos pentru luna de miere care urmeaza dupa nunta. Daca o sa faci totul cumpatat, dar cu mult interes, evenimentul va fi de neuitat.