Cu totii stim ca salariul reprezinta suma de bani pe care o primim pentru munca prestata in decursul unei anumite perioade de timp, conform contractului de munca semnat. Valoarea salariului poate fi mai mica sau mai mare, in functie de patru factori care o influenteaza.

Atunci cand mergem la un interviu, trebuie sa avem in vedere faptul ca exista patru factori principali care pot creste sau pot diminua valoarea salariului pe care il vom primi pentru munca prestata.

Experienta in domeniu

Cu cat experienta ta in domeniul de activitate in care prestezi servicii este mai mare, cu atat va creste si valoarea salariului pe care il poti primi de la angajator. In cazul in care activezi in domeniu de multa vreme, insa in aceasta perioada de timp ai lucrat in prea multe companii, acest lucru este posibil sa fie vazut negativ de catre noul angajator. Schimbarea mai multor locuri de munca intr-o perioada scurta de timp sau sederea scurta intr-o companie poate crea sentimentul ca angajatul nu s-a integrat in echipa sau nu a indeplinit sarcinile.

Educatie si formare

Absolvirea unei forme de invatamant superior are o influenta pozitiva asupra angajatorului, cu atat mai mult daca domeniul studiat se potriveste cu domeniul de activitate in care doresti sa te angajezi. De asemenea, cursurile, programele educationale si programele de formare aditionale pot influenta foarte mult valoarea salariului.

salariu15

Recomandari

Recomandarea reprezinta un scurt raport de activitate al serviciilor prestate de tine la ultimul loc de munca si este realizata de ultimul tau angajator. Poti solicita recomandari de la toti angajatorii tai, iar daca acum vrei sa te angajezi pentru prima data, poti cere recomandari profesorilor tai din ultima forma de invatamant absolvita. Acest document ii va oferi noului tau angajator o imagine de ansamblu despre abilitatile tale.

Conditiile de lucru

Conditiile de lucru privind programul, locul in care se desfasoara activitatea, conditiile si factorii de mediu, factorii de risc la care angajatul este supus si multi alti factori, pot influenta foarte mult valoarea salariului. Lucrul cu substante chimice periculoase, lucrul in zone periculoase sau in care exista risc de accident sunt cateva exemple de factori care pot influenta valoarea salariului si a pensiei pe care angajatul il va primi.

Asadar, atunci cand participi la interviul de angajare, fii atent la acesti patru factori de salariu, informeaza-te cu privire la conditiile de lucru si prezinta toate documentele care te pot pune intr-o lumina pozitiva si care pot creste valoarea salariului tau.