Multe dintre persoanele care au probleme financiare ajung sa gaseasca tot felul de surse de imprumut. Cei care au rude mai instarite, imprumuta de la rude, cei care au prieteni cu un statut financiar mai bun, imprumuta de la prieteni. Insa, nu tot timpul gasim astfe de persoane care vor sa ne vina in ajutor. O solutie mai simpla si fara prea multe obligatii este un credit nebancar.

Creditul nebancar poate fi cea mai buna solutie atunci cand ai nevoie de o suma de bani pana la salariu, atunci cand intervin anumite cheltuieli neprevazute, atunci cand trebuie sa platesti urgent o parte din datorii.

Daca iei in calcul aceasta varianta, sunt cativa pasi pe care trebuie sa ii urmezi.

credit nebancar

Pasul 1: alegerea insitutiei financiare nebancare

Daca vrei sa soliciti un credit nebancar, in mod categoric ai nevoie de o insitutie financiara nebancara. In Romania sunt o multime de astfel de institutii, fapt pentru care trebuie sa te opresti asupra uneia. Cum o alegi? O idee buna ar fi sa ai o recomandare de la o persoana care a mai apelat la astfel de servicii. Daca nu ai astfel de recomandari, afla cat mai multe informatii despre insitutiile financiare nebancare, dupa care alege-o pe cea care iti inspira cea mai multa incredere, pe cea care indeplineste conditiile dorite de tine.

Pasul 2: solicitarea imprumutul

Urmatorul pas este acela de a solicita un imprumut. Solicitarea poate fi facuta atat prin telefon sau SMS, cat si direct pe site-ul companiei pentru care optezi. Alege vaianta cea mai potrivita pentru tine. Cand soliciti un imprumut, va trebui sa completezi o serie de date, sa pui in posesia creditorilor un minim de documente necesare, sa stii in mod clar ce suma doresti si care vrei sa fie perioada de imprumut.

Pasul 3: acceptarea/neacceptarea imprumutului

Dupa ce vei solicita un credit nebancar, vei primi o instiintare (SMS, email, etc.) prin care ti se va spune daca imprumutul tau a fost sau nu aprobat. De cele mai multe ori astfel de imprumuturi sunt aprobate rapid, daca bineinteles completezi datele in mod corect. Institutiile financiare nebancare nu tin cont de faptul ca ai un alt imprumut la vreo banca, ci iti aproba creditul in functie de corectitudinea datelor si a documentelor si in functie de datoriile pe care la ai la ele. Daca solicitarea facuta de tine a fost aprobata, banii vor fi livrati in contul tau bancar in cel mai scurt timp.

Un credit nebancar poate fi tot ce ai nevoie in cazul unui impas financiar!