Daca te confrunti cu provocari financiare in fiecare luna si nu mai stii ce varianta sa incerci pentru a o scoate la capat, ti-ar prinde bine un mentor financiar care sa te sfatuiasca cum sa administrezi cu brio situatiile pe care le intampini.

Sa ai o conexiune stransa cu o persoana care a trecut candva prin aceleasi provocari pe care le intampini acum sau care a reusit sa aduca lucrurile pe fagasul cel bun dupa un esec financiar urias, poate fi exact ceea ce ai nevoie pentru un plan financiar sanatos si pentru a-ti gestiona finantele personale. De asemenea, sfaturile primite din partea cuiva care are o situatie financiara buna, te pot ajuta sa iti pui la randul tau ordine in cheltuieli si sa te motiveze sa iti cresti veniturile.

Consilieri bancari

Daca pe parcursul ultimilor ani ai colaborat cu succes si regularitate cu o anumita banca, poti solicita servicii de asistenta financiara din partea unui consilier. Consilierul bancar iti poate fi mentor pentru a invata cum sa investesti corect, cum sa realizezi corect bugetul familiei tale si cum sa administrezi banii intr-o perioada delicata. De asemenea, consilierul bancar te poate ajuta sa iei deciziile importante cu privire la bani, de exemplu achizitiile mari pe termen lung, precum cumpararea unei masini sau a unei locuinte.

Prieteni de succes

Ai in jurul tau cativa prieteni care au propria afacere de succes? Daca da, atunci ei sunt cei carora le poti cere sfatul cu privire la bugetul tau si la administrarea investitiilor in viitor. Cei mai multi antreprenori, au succes pentru ca au invatat cum sa isi administreze corect banii, astfel incat acestia sa le sustina activitatea si nu invers. Daca pana acum nu ai fost curios despre cum au reusit sa ajunga la nivelul de succes pe care il au, acum este momentul sa ii inviti la o plimbare in parc si sa ii rogi sa iti povesteasca intreg parcursul drumului spre stabilitate financiara. De asemenea, roaga-i sa iti sugereze carti sau resurse pe care ei le-au folosit pentru a invata despre gestionarea banilor, astfel incat sa iti faci chiar tu insuti educatia financiara.

Consiliere online

Diverse organizatii ofera mentorat online in probleme legate de bani si nu numai. Aceste programe de mentorat au o taxa lunara, iar unele dintre ele iti pun la dispozitie si materiale educationale si carti pentru planul tau financiar.

De asemenea, astazi internetul este plin de oameni cu succes financiar care realizeaza filmulete scurte pe diverse teme, in care impart cu publicul larg cateva dintre secretele succesului lor. Multi dintre acesti oameni sunt autori ale unor carti de succes, sunt autori de bloguri sau persoane influente in social media, care au acces rapid la informatii si de la care cu siguranta vei invata cum sa-ti faci un plan financiar.

plan financiar

Gaseste-ti modelul financiar pe care sa il urmezi, nu te teme sa ceri sfaturi cu privire la bani si invata cum sa ii administrezi, astfel incat sa stea alaturi de tine pentru cat mai mult timp.

Care este modul in care inveti cum sa gestionezi un plan financiar?