Tot mai multi oameni spera ca isi vor schimba radical destinul, peste noapte, apeland la jocurile de noroc. Cei mai multi dintre impatimitii jocurilor de noroc se bazeaza pe strategii personale sau pe intuitia momentului, insa fara rezultate foarte imbucuratoare. Acest fapt duce la risipirea banilor pe biletele de joc, in speranta unui castig mai mare, care este posibil sa nu apara niciodata.

Numerele extrase in cadrul concursului Loteriei sunt in intregime aleatorii, desi in anumite tari au avut loc extrageri in care, in mod repetat a fost extras, de exemplu, numarul 23. Din spusele oamenilor, cel mai putin norocos numar este 20, desi pentru o buna perioada de timp, superstitiile au sustinut numarul 13 ca fiind cel mai ghinionist.

In ciuda inabilitatii de a iti creste sansele de castig, in cazul fericit in care ai noroc si castigi cu adevarat la Loterie, ai posibilitatea de a te bucura de o suma de bani mai mare, chiar daca nu este vorba despre premiul cel mare, daca iti alegi cu atentie numerele. De exemplu, nu de putine ori, s-a intamplat ca mai multe persoane sa aiba bilete castigatoare identice, iar suma totala a premiului sa se imparta intre castigatori.

jocurile de noroc

Majoritatea jucatorilor la Loto au tendinta de a alege numerele norocoase, numerele preferate sau o succesiune neobisnuita de numere.

Data nasterii, de exemplu, inseamna un numar mai mic de 31, maximul zilelor dintr-o luna calendaristica, varianta preferata de majoritatea oamenilor care se bazeaza pe “instinct”. De asemenea, tot din categoria “data nasterii”, fac parte si jucatorii care aleg numere cuprinse intre 1 si 12, reprezentand luna in care s-au nascut. Aceste concluzii sunt mai degraba speculatii bazate pe numerele cele mai des utilizate in cadrul jocului si in urma analizei numerelor castigatoare. In anul 2013, mai mult de 20% dintre britanici considerau ca numarul lor norocos este 7.

Doctor Profesor Emerit in Stiintele Matematice John Haigh, profesor de matematica al universitatii din Sussex, a publicat un bilet de loterie, oferind urmatorul sfat: “Ar trebui sa evitati combinatiile de numere care formeaza un model simpatic pe biletul de joc, cum ar fi o floare sau o linie diagonala, intrucat foarte multi oameni fac asta. Evitati orice combinatie de numere care au o legatura intre ele, precum numere intregi sau patrate perfecte si radacinile lor. De asemenea, unii oameni au tendinta de a alege numerele castigatoare in urma cu o saptamana, considerand ca nimeni altcineva nu va face acest lucru”.

In concluzie, jocurile de noroc nu au o reteta aparte a succesului, iar dintre castigatori, cativa sustin faptul ca au avut un sistem de calcul ingenios, iar altii, ca au avut noroc.

Tu ce parere ai despre jocurile de noroc?