Cei mai multi reprezentanti ai generatiei Y se feresc de investitii financiare pe termen lung, in special daca ne referim la asigurarea de pensie, in ciuda sfaturilor venite din partea consultantilor financiari. Acest lucru va ingreuna decizia alegerii unei companii de asigurari, atunci cand asigurarea de pensie va deveni cu adevarat obligatorie conform legii.

La nivel global, studiile din ultimii ani arata faptul ca tot mai multi tineri, reprezentanti ai generatiei Y, se tem si se feresc de a face investitii financiare pe termen lung, iar una dintre principalele cauze se pare a fi criza financiara. Foarte multi oameni au pierdut banii investiti de-a lungul anilor, in timpul crizei financiare, situatie observata si resimtita si de copiii sau rudele acestora.

Construction-Chart-dt-edited-1200x400

In anumite tari din lume, statul ofera imprumuturi tinerilor care isi doresc sa urmeze o facultate, insa nu isi permit sa o faca din punct de vedere financiar. Cheltuielile cu taxele de scolarizare si intretinere pe perioada de studiu, vor fi platite dupa terminarea cursurilor, din contul de salariu al persoanei in cauza. Statul in care s-au efectuat studiile vor retrage lunar un anumit procent de bani din contul de salariu, calculat in functie de veniturile la momentul respectiv al studentului. Astfel, datoriile adiacente pot fi un alt motiv important pentru care reprezentantii generatiei Y se feresc de investitii pe termen lung, fiindu-le teama de incapacitatea de plata.

Generatia Y poate fi in dificultate in viitor, daca va continua sa se fereasca de investitii financiare pe termen lung precum asigurarea de pensie sau asigurarea de viata. Pe masura ce va trece timpul, ruptura dintre dezinteresul fata de aceste investitii si nevoia reala de a accesa fonduri de pensie sau bani in situatiile delicate, se va adanci si poate crea situatii financiare deficitare sau chiar instabilitate financiara.

time-money-1200x400

Solutia pentru dezinteresul generatiei Y fata de investitiile financiare pe termen lung poate fi planul financiar personal, care sa includa realizarea bugetului personal pe termen lung si respectarea constiincioasa a unui plan de cheltuieli absolut necesare.

Odata cu atingerea pragului de varsta de 30 de ani, realizarea unor investitii financiare pe termen lung ar trebui sa devina o prioritate pentru a va asigura un viitor sigur, cu stabilitate financiara, la care fiecare an de investitii calculat va conta.