În România, cele mai profitabile afaceri create cu bani puțini se sprijină fie pe o idee excepțională, fie pe o nevoie care nu a fost încă exploatată. Începutul este întotdeauna mai greu, însă dacă ai deja ideea sau nevoia de la care să pleci, vei vedea că restul va veni de la sine. Mai devreme sau mai târziu, fiecare dintre noi se confruntă cu acel moment în care se gândește serios să-și deschidă o afacere proprie. Din păcate, foarte puțini reușesc să-și concretizeze acest gând.

De ce este atât de greu să-ți deschizi o afacere? Ei bine, de cele mai multe ori este vorba de bani. Banii de plecare. Desigur, există zeci de soluții de creditare și diverse modalități de finanțare prin intermediul fondurilor europene. Totuși, în timp ce unora le este puțin peste mână să-și asume riscurile accesării unor credite, altora pur și simplu le lipsește timpul necesar și răbdarea pentru a rezolva chestiunile birocratice. Deci, ce tipuri de afaceri pot fi începute fără prea mulți bani și fără stat la cozi pentru aprobări, acordare de credite, etc.?

afaceri-profitabile-cu-bani-putini-2Afaceri profitabile cu bani puțini

Deschide-ți un magazin online

Internetul devine pe zi ce trece o adevărată piață de desfacere cu posibilități nenumerate în materie de afaceri online. În ultimul timp, putem vedea foarte multe afaceri care au apărut prima dată în mediul virtual cu investitii mai mici, iar ulterior au fost dezvoltate și fizic, în lumea reală. În principiu, un magazin online este soluția cea mai ieftină și mai promițătoare de afacere cu bani puțini. Simplul fapt că în loc de chirie pentru spațiu plătești un domeniu  online care este de sute de ori mai ieftin ar trebui să fie un motiv destul de bun încât să încerci o astfel de afacere.

Organizează petreceri pentru copii

Nivelul de trai în România crește încet, dar sigur. Mai ales în acest moment, foarte mulți români care se întorc din străinătate aduc cu ei diverse obiceiuri specifice țărilor dezvoltate. Unul dintre aceste obiceiuri este apelarea de către părinți a firmelor care organizează petreceri pentru copii. Pentru a-ți deschide o astfel de firmă, nu ai nevoie de foarte multe lucruri. Cu un actor la început de drum, cu un costum de clovn și cu puțină promovare poți pune bazele unei afaceri înfloritoare în domeniul divertismentului pentru copii, fara a avea nevoie de mari investitii.

Încearcă Agricultura ECO

Orice persoană care are un petic de pământ poate începe o afacere în domeniul agricol. În momentul de față, se caută tot mai mult legumele și fructele 100% naturale, chiar și în România. Acest lucru se întâmplă din cauză că oamenii sunt tot mai sceptici cu privire la alimentele produse la scară industrială cu ajutorul substanțelor chimice. Astfel, dacă se întâmplă să ai o bucată de pământ agricol și te pasionează acest domeniu, gândește-te serios la cum ai putea sa începi o afacere 100% naturală. E foarte probabil să funcționeze!

Mai jos poți viziona un videoclip cunoscut despre cum poți să începi o afacere de la zero, fără niciun ban: