Economiile si investitiile sunt doua elemente total diferite, chiar daca foarte multi oameni confunda cei doi termeni. Este adevarat ca ambele au scopul de a oferi o siguranta financiara pe termen lung, insa modul in care o fac este total diferit. Citeste acest articol si afla de ce ar trebui sa faci mai multe economii!

Ce reprezinta economiile?

Dupa cum am mai vorbit si intr-un alt articol de pe blogul Finanza, economiile sunt reprezentate de finantele pe care oamenii aleg sa le pastreze, fara a le cheltui. Acestea pot fi intelese in mai multe moduri si pot fi economii productive sau economii ce isi pierd valoarea in timp. Cea mai buna varianta de economisire este prin crearea unui cont de economii intr-o banca. Aceasta este sigura, aduce o dobanda, pe termen lung si reprezinta o varianta moderna.

Din pacate, sansele de a castiga foarte multi bani in plus pe baza unui cont de economii sunt zero. Dobanda nu este foarte mare si de multe ori echivaleaza cu evolutia inflatiei.

 Ce reprezinta investitiile?

Investitiile reprezinta o varianta mai riscanta prin care pot fi administrati banii. Daca in cazul economiilor, sansele de a pierde bani sunt minime, in cazul investitiilor acestea cresc considerabil. Odata cu sansele de pierdere insa, cresc si sansele de a castiga bani, existand chiar posibilitatea de a multiplica de foarte multe ori suma initiala.

 Care este cea mai buna varianta pentru administrarea banilor?

Perspectiva din care privesti lucrurile poate sa decida care este cea mai buna varianta pentru tine. Cei care fac economii sunt, de regula, cei care au un loc de munca solicitant si nu au foarte mult timp pentru a-si focusa atentia unei alte activitati.

Investitorii sunt persoane care isi dedica intreaga activitate scopului de a castiga bani si care analizeaza cu foarte mare atentie fiecare detaliu ce priveste propriile finante.

economii

Daca iti doresti varianta usoara, prin care sa poti avea acces la bani, ori de cate ori ai nevoie, atunci economiile sunt cea mai buna solutie. Daca, in schimb, iti doresti sa multiplici banii pe care ii ai deja, investitiile sunt o solutie excelenta.

Daca alegi sa investesti insa, trebuie sa te orientezi foarte bine si sa alegi un domeniu cu sanse cat mai mari de reusita, deoarece o investitie proasta poate sa insemne pierderea tuturor finantelor.