In contextul unei crize economice in plina desfasurare, trebuie sa ne gandim ce am putea sa facem daca ne-am pierde actualul loc de munca. Perioadele de instabilitate financiara sunt foarte grele si poti trece peste ele doar cu ambitie si ajutor din partea prietenilor si familiei tale. Este bine sa iti faci o idee cu privire la domeniile in care se fac cele mai multe angajari, de aceea am venit cu o lista care sa te ajute sa te orientezi.

Sistemul de sanatate

La fel ca in domeniul invatamantului, necesarul de oameni specializati in sanatate este si va fi mereu in crestere. Chiar daca facultatea de medicina are annual cel mai mare numar de studenti din toate facultatile, cei ce ajung sa profeseze in tara sunt din ce in ce mai putini. Ei prefera sa lucreze in strainatate, pentru un salariu ce le permite sa faca economii si in conditii mult mai bune. Domeniul de sanatate privat s-a dezvoltat fara oprire in ultimul timp datorita lipsei de incredere pe care o au oamenii in sistemul de sanatate de stat. De aceea un post de asistent medical intr-un spital privat iti poate asigura un trai mai mult decat decent.

angajari

Invatamant

Este un domeniu in care se vor face vesnic angajari, deoarece nevoia de educatie si de oameni pregatiti sa educe va creste mereu. Chiar daca in tara noastra profesorii sau invatatorii nu au cele mai mari salarii de pe piata muncii, domeniul privat s-a dezvoltat destul de mult in ultimii ani, deci iti poti gasi cu siguranta un loc de munca ce te va ajuta sa faci economii. Profesorii universitari au salarii mult mai mari decat cei din treapta medie de invatamant, dar asta si datorita faptului ca studiile necesare pentru a preda intr-o institutie de invatamant superior ajung pana la titlul de doctor.

angajari

Contabilitate

Cat timp vor exista companii foarte mari, va fi nevoie de contabili si firme de contabilitate. Este un domeniu care nu va disparea vreodata, indiferent de cat de mult se va digitaliza lumea. Ce trebuie sa stii este ca in contabilitate se lucreaza foarte mult, dar daca ai ambitie iti vei asigura traiul chiar si in perioade critice din punct de vedere financiar.

Pompe funebre

Ne place sau nu, domeniul pompelor funebre este poate unicul care va rezista cu siguranta unei noi crize financiare. Este posibil ca acest domeniu sa evolueze, dar asta nu inseamna ca va disparea. Chiar daca nu se fac neaparat angajari, cu siguranta iti poti deschide o astfel de firma.

In care dintre domeniile de mai sus ti-ar placea sa lucrezi?