Cardul de credit poate fi un adevarat inamic al finantelor personale, daca nu este folosit responsabil, iar din acest motiv expertii in finante ne recomanda sa alegem varianta cardului de debit. Desi poate fi tentant sa il folosesti oriunde si oricand, atragand dupa sine datorii care iti pot aduce dezechilibre in materie de buget personal, daca este folosit cu responsabilitate, cardul de credit iti poate oferi multe castiguri.

Anumite companii emitatoare de carduri de credit ofera bonusuri semnificative atunci este solicitat pentru prima data cardul de credit de catre un utilizator responsabil al serviciilor oferite de banca sau de compania de creditare.

De asemenea, anumite companii ofera utilizatorului bonusuri cuprinse intre 1-5% la anumite cumparaturi, bani care se intorc pe cardul de credit.

Unele carduri de credit inapoiaza utilizatorului o anumita suma de bani, cu conditia ca acesta sa o depuna intr-un cont de investitii al aceleiasi companii.

5-Reasons-To-Ditch-The-Credit-Card-Now

Cardul de credit iti poate aduce puncte bonus pentru anumite sume cheltuite. Acestea se acumuleaza in contul tau in functie de suma cheltuita, atunci cand atingi un anumit prag si pot fi transformate in carduri cadou sau reduceri la magazinele partenere ale furnizorului tau de servicii bancare.

Cardul de credit este mai sigur de folosit decat un card de debit, in special pentru cumparaturile online sau atunci cand achiti cu ajutorul lui in magazin, evitand astfel o potentiala frauda sau retragerea banilor din cont fara permisiunea ta.

store-credit-card-worth

Utilizarea unui card de credit este avantajoasa si datorita faptului ca nu trebuie sa iti mai faci griji cu verificarea constanta a sumei de bani disponibile in cont. Astfel, poti folosi cardul de credit pentru orice achizitie, iar plata o vei face la salariu.

Cardul de credit poate fi o metoda de plata ideala atat pentru cumparaturile mici, cat si pentru cele mai costisitoare dintre ele, fiind o alternativa de plata rapida si sigura pe care o poti rambursa chiar si in rate. Din acest motiv, este important sa alegi cu grija momentul in care sa folosesti cardul de credit si este recomandat sa nu il oferi copilului tau daca nu crezi ca este suficient de responsabil.

Asadar, cardul de credit, folosit cu responsabilitate, poate fi cel mai bun prieten al cumparaturilor si al bugetului personal, insa daca il folosim in mod abuziv, s-ar putea ca acesta sa produca situatii financiare dificil de gestionat.