Putine persoane au auzit de aceasta notiune si chiar daca au auzit, cel mai probabil nu stiu ce inseamna. Bugetul personal reprezinta unul dintre cele mai importante concepte ale finantelor personale. In el identifici toate sursele de venit si cheltuielile si creezi un plan pentru veniturile in exces.
Folosirea acestui instrument financiar te poate ajuta sa faci economii pe care le vei folosi in orice scop doresti. Iata de ce este important sa ai un buget personal:
Te face sa constientizezi pe ce cheltui banii
Pentru ca in el vei nota toate cheltuielile facute, o sa realizezi pe ce dai prea multi bani si cand ar trebui sa fii mai ponderat.

buget-personal
Iti arata care sunt sursele tale de venit
Cand vezi clar care sunt sursele tale de venit, o sa realizezi cum poti sa le cresti si sa economisesti mai mult. Bugetul personal te ajuta sa iti analizezi situatia financiara si sa vezi daca veniturile tale sunt suficiente, comparativ cu cheltuielile.
Te ajuta sa sa iti planifici cheltuielile
Tuturor ni s-a intamplat sa mergem la cumparaturi pentru cateva produse care nu ar trebui sa coste mult, iar cand trebuie sa platim sa nu fim siguri daca ne ajung banii. Bugetul personal te va ajuta sa faci distinctia dintre ce e necesar sa cumperi si ceea ce ai vrea sa cumperi.
O sa devii mai responsabil
Bugetul personal o sa te ajute sa cheltui responsabil si sa fii mai realist in ceea ce priveste veniturile tale. Daca la inceput vei iti va fi greu sa estimezi corect cheltuielile si banii castigati, pe parcurs te vei obisnui.

buget-personal
Te ajuta sa ai mai multe surse de venit
Dupa ce o sa realizezi ce obiceiuri te impiedica sa economisesti, poti sa te gandesti la alte moduri de a investi economiile. Va dura destul de mult pana cand vei reusi sa strangi bani suficienti, dar tot poti cauta exemple de afaceri profitabile cu bani putini, care sa te ajute sa ai mai multe surse de venit
Te motiveaza
Odata cu banii economisiti, or sa apara si idei de a-i cheltui cat mai responsabil. Cand o sa vrei sa iti cumperi lucruri care nu iti sunt neaparat necesare, o sa iti amintesti ca vrei sa iti iei o masina noua, sau sa pleci intr-o vacanta in Europa. Astfel, vei fi motivat sa urmezi bugetul personal si nu te vei abate de la el.
Sa ai un buget personal este util si pentru a-ti face unul trebuie doar sa incepi sa planifici cheltuielile si veniturile tale.