In ultimii ani, tot mai multe brand-uri mai mult sau mai putin celebre au initiat activitati de vanzare a produselor in online, venind astfel in ajutorul persoanelor prea ocupate pentru a vizita magazinul sau pentru a face o plimbare in mall. Aparent, acest lucru nu poate fi decat benefic, atat pentru cumparator, care salveaza timp, cat si pentru vanzator, insa atunci cand realizezi cumparaturi online trebuie sa ai in vedere cateva aspecte.

cumparaturi online

Costuri aditionale

Tot mai multi retaileri ofera livrare gratuita daca atingi anumite praguri cu costurile de achizitie. Acest lucru este gandit astfel incat sa te faca sa cumperi mai multe produse decat ai nevoie, sub mirajul ca te vei alege cu un produs in plus, in loc sa platesti livrarea, insa rezultatul este acelasi si anume ca tu vei cheltui mai multi bani decat ti-ai propus initial.

O alta situatie in care te poti afla atunci cand realizezi cumparaturi online poate fi aceea in care pretul unui produs poate fi redus intr-un anumit interval de timp din parcursul unei zile sau pentru o perioada de cateva zile. Aceasta practica a “pretului dinamic”, poate fi o capcana daca nu ii intelegi mecanismul, pentru ca, daca nu plasezi comanda in intervalul precizat de retailer, este posibil ca apoi pretul produsului comandat sa creasca, uneori chiar si de doua sau trei ori.

Citeste cu atentie toate informatiile si detaliile cu privire la vanzarea de produse de pe fiecare site, pentru a nu intampina neplaceri in momentul in care produsul iti va fi livrat acasa.

Impulsul de moment

Atunci cand ne aflam intr-un magazin in care toate produsele sunt asezate frumos si atractiv pe rafturi, avem tendinta de a cumpara mai mult decat avem nevoie sau mai mult decat ne permitem. Acelasi lucru se intampla si in cazul in care realizam cumparaturi online, chiar daca produsele sunt asezate intr-un website si nu pe un raft.

Multitudinea de culori, asezarea in pagina web, link-ul catre un produs aditional sau personalizarea unui obiect, sunt doar cateva dintre strategiile folosite pentru cumparaturi online de succes.

Atunci cand realizezi cumparaturi online, evita sa folosesti un card de credit sau un card de cumparaturi, pentru ca vei fi tentat sa cumperi mai mult decat iti permiti, deci alege sa achiti suma totala cu ajutorul unui card de salariu sau de economii. Achizitionarea unor bunuri sau produse fara consultarea constanta a bugetului personal, te poate conduce la instabilitate financiara si datorii.

Asadar, atunci cand realizezi cumparaturi online trebuie sa ai o imagine foarte clara a situatiei tale financiare si trebuie sa stii care sunt produsele cu adevarat necesare, fara a te abate de la planul initial.