Modul in care iti gestionezi problemele cu banii este extrem de important pentru bunastarea ta psihica si, de ce nu, chiar si pentru cea fizica. Cert este ca majoritatea oamenilor au intampinat anumite dificultati financiare de-a lungul vietii, deci nu trebuie sa cazi in capcana descurajarii. Din contra, incearca sa le privesti ca pe niste faze prin care treci si care te vor ajuta sa evoluezi.

Este extrem de important sa-ti pastrezi cumpatul chiar si in situatii dificile carora nu le poti gasi imediat o rezolvare. Din pacate, tendinta multora este de a se afunda cat mai mult in datorii, fara vreun plan anume. Conform studiilor, cel mai util lucru pe care poti sa-l faci atunci cand te regasesti intr-o asemenea situatie este sa-ti pastrezi atitudinea pozitiva. Optimismul este un bun mecanism de autoaparare care te scapa de procesele grele de constiinta si de stres. Iata care sunt alte cateva nivele personale la care te pot afecta grijile banesti:

Lipsa productivitatii si izolarea sociala

Stresul este unul dintre principalii factori care ne afecteaza din punct de vedere al sanatatii. Tot stresul este si cel care cauzeaza anxietatea, poate cea mai des intalnita boala a secolului in care traim. O persoana care sufera de anxietate din cauza problemelor financiare este mult mai neproductiva la locul de munca si, in timp, este foarte probabil sa devina si mai izolata din punct de vedere social. In schimb, persoanele cu un buget personal echilibrat, sunt mult mai satisfacute si mai pline de viata.

Neintelegeri in familie

Chiar daca rolul familiei este acela de a ne proteja si de a ne ajuta in situatiile dificile, lipsa banilor este unul dintre cele mai frecvente motive care duc la conflicte intra-familiale. Pentru a evita o asemenea situatie, incearca sa vorbesti cat mai deschis cu familia ta despre dificultatile prin care treci. Daca veti gasi impreuna o rezolvare, dupa cum ar fi normal, relatia voastra va deveni mai puternica in loc sa se deterioreze.

Indatorarea excesiva

Dupa cum spuneam si mai sus, indatorarea excesiva este primul simptom in ceea ce priveste problemele cu banii. Fie ca vorbim despre un credit bancar, fie ca ne referim la un credit ifn, aceasta solutie nu este deloc recomandata persoanelor care nu au un plan de rambursare bine pus la punct.

problemele cu banii

Acestea fiind spuse, invata cum sa-ti rezolvi problemele cu banii intr-un mod cat se poate de elegant pentru a evita alte situatii neplacute care te pot afecta pe plan personal. Afla totul despre importanta echilibrului in finante personale si incearca sa-ti rezolvi problemele cu mult optimism si incredere in propriile forte.