Daca ai o afacere, poate fi simplu sa crezi ca este timpul sa o duci la urmatorul nivel daca lucrezi pana la epuizare, nu mai ai spatiu in punctul de lucru sau vanzarile cresc considerabil. Desi cele mentionate anterior sunt semne de bun augur pentru afacerea ta, acestea nu trebuie sa te faca sa crezi ca afacerea ta este pregatita sa creasca. Adevaratele semne cum ca afacerea ta ar trebui dusa la urmatorul nivel trebuie sa fie siguranta ca dezvoltarea afacerii se poate face in conditii optime, iar cresterea poate fi sustinuta si mentinuta.

Aspecte importante pentru a-ti creste afacerea

Structura legala si  planul financiar al firmei sunt doua aspecte foarte importante pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a te asigura ca afacerea ta este protejata, iar tu iei deciziile corecte.

Managementul financiar presupune intelegerea deplina a activelor si pasivelor afacerii tale. Cu cat aceasta se dezvolta, cu atat mai multa atentie trebuie sa acorzi planului tau financiar si contabilitatii, astfel incat sa stii exact in ce masura investitia ta va avea impact asupra profitului tau pe termen lung. Daca inca te situezi la nivelul la care incerci sa iti dai seama cum sa micsorezi costurile si sa cresti veniturile, nu este momentul sa iti cresti afacerea, pentru ca vei obtine efectul invers.

Fara un sistem IT performant, o companie in plina dezvoltare va intampina dificultati in livrarea  cu succes a produselor sau serviciilor oferite clientilor. Lipsa unor sisteme de operare performante poate duce la frustrari in randul angajatilor tai, care nu isi vor putea indeplini cu usurinta sarcinile, vor pierde timp pretios, vor fi stresati, iar tu vei pierde bani.

creste afacerea

Nu angaja pe cineva doar pentru a avea mai multi oameni in subordine! Imparte cu intelepciune responsabilitatile intre angajatii tai, in functie de abilitatilor lor, observa-i, testeaza-i si ofera-le posibilitatea de a lucra atat cat pot! In acest fel vei avea o imagine clara asupra potentialului fiecaruia si asupra nivelului de implicare si de interes  pentru activitate. Daca observi ca unuia dintre angajati nu ii place sa lucreze pe o anumita ramura a afacerii tale sau cu un anumit client, ofera-i alternativa de a nu o face, altminteri, este posibil ca acesta sa nu aduca profit afacerii tale, ci pierderi.

Trebuie sa ai un plan!

Inainte de a incepe sa iti dezvolti afacerea, iti trebuie un plan. Este posibil ca pe parcursul acestui proces sa renunti la anumite puncte ale planului initial, iar altele sa se modifice, insa un plan de afaceri te poate ajuta pe termen lung pentru a nu te abate de la obiectivul tau final.

Daca poti asigura conditii optime de lucru pentru angajatii tai si sisteme de operare performante, poti oferi servicii si produse de calitate intr-un timp scurt, iar calculele tale sunt cu valori pozitive, atunci este momentul oportun pentru tine sa iti dezvolti afacerea!

Tu ce dificultati financiare ai intampinat in dezvoltarea afacerii tale?