Solicitarea unui credit rapid ne este foarte la indemana in ziua de azi, atat din partea companiilor bancare, cat si din partea companiilor de finantare rapida. Creditul rapid poate fi accesat atat din sucursala bancii cu care colaborezi, cat si online sau chiar prin sms, in cazul anumitor companii de finantare rapida.

Atunci cand soliciti un credit rapid trebuie sa stii ca acesta iti poate veni in ajutor daca il utilizezi in mod responsabil, insa iti poate ingreuna si mai mult situatia financiara, daca nu iei in considerare urmatoarele aspecte.

Cand este indicat un credit rapid

Atunci cand soliciti un credit rapid, se presupune ca ai o problema urgenta, care necesita rezolvare imediata si care depinde de o anumita suma de bani, indiferent de natura acesteia, fie ea o problema de sanatate sau de siguranta, a ta sau a familiei tale. Imprumutul rapid este recomandat numai in situatii limita, in situatii extreme si nu este recomandat sa il soliciti daca nu ai siguranta ca il poti rambursa in termenul setat impreuna cu compania de finantare cu care colaborezi.

Suma imprumutata

Presupunand ca soliciti un credit rapid pentru o nevoie urgenta care nu suporta amanare, este recomandat ca suma pe care o vei imprumuta sa fie exact atat cat ai nevoie pentru a-ti rezolva problema. Nu este indicat sa soliciti un credit mai mare decat nevoia reala, pentru ca acest lucru iti va ingreuna si mai mult situatia financiara in luna urmatoare, atunci cand va trebui sa rambursezi imprumutul rapid.

credit rapid

Dobanda

Dobanda perceputa de companiile bancare sau de companiile de finantare rapida, poate sa difere, in functie de politicile companiei, de suma imprumutata de tine sau de perioada de rambursare a creditului solicitat. Valoarea dobanzii difera de la o companie la alta si poate fi perceputa pe zi sau pentru intreaga perioada de creditare.

Perioada de rambursare

Perioada de rambursare reprezinta numarul de zile in care poti rambursa imprumutul, din momentul solicitarii creditului. Acest numar de zile poate fi impus de compania cu care colaborezi sau poate fi stabilit in functie de nevoile tale. Anumite companii ofera clientilor posibilitatea ca acestia sa ramburseze banii imprumutati chiar inainte de termenul limita, astfel diminuandu-se suma de plata, daca dobanda se aplica la zi. In cazul in care ai depasit termenul de plata a imprumutului, pe langa dobanda aferenta acestuia, trebuie sa te astepti si la plata unor penalizari.

Asadar, atunci cand soliciti un credit rapid trebuie sa o faci in mod responsabil, pentru o nevoie reala si urgenta si numai daca stii cu siguranta ca vei putea inapoia suma imprumutata in timp util, pentru a evita o situatie financiara neplacuta.