Adesea, in familiile numeroase pot aparea cheltuieli neprevazute care pot genera datorii pe termen lung, nedorite si greu de acoperit. Pentru a preveni si gestiona eficient aceste situatii, este necesara realizarea unui buget de familie, care sa fie respectat cu strictete.

Fie ca ne referim la o aniversare de care am uitat, la care trebuie sa participam si sa oferim un cadou care poate fi costisitor, fie ca este vorba despre o defectiune la masina familiei, ori la unul dintre aparatele electro-casnice indispensabile, cheltuieli neprevazute pot sa apara cand te astepti mai putin.

money

De asemenea, cresterea unui copil este costisitoare, acesta avand nevoie de o alimentatie foarte sanatoasa pentru a se dezvolta armonios, de educatie, ingrijiri medicale, imbracaminte si activitati recreative, care pot fi foarte costisitoare.

Pentru aceste situatii, este ideal sa avem un cont de economii sau o pusculita a familiei la care sa adaugam constant o anumita suma de bani,  la care sa putem apela oricand si care sa ne ajute sa depasim cu bine momentul delicat in care ne aflam.

Daca nu dispui de banii necesari pentru a rezolva problema, va fi necesar un imprumut. In aceste situatii poti imprumuta banii necesari solutionarii problemei de la un apropiat sau poti apela la o companie de profil pentru un imprumut rapid, daca ai nevoie de o suma mai mare de bani. Totusi, aceste situatii vor dezechilibra bugetul tau si al familiei tale pentru urmatoarele luni, intrucat, banii imprumutati vor trebui sa fie restituiti.

Atunci cand apelezi la o companie de creditare, trebuie sa ai in vedere faptul ca este posibil ca imprumutului solicitat sa i se adauge si o dobanda, care poate varia de la o companie la alta. Daca optezi pentru un imprumut rapid, asigura-te ca ai inteles corect termenii si conditiile de imprumut si de restituire a banilor si calculeaza cu atentie bugetul familiei tale pentru a stii daca iti permiti acest imprumut.

cheltuieli-neprevazute-salvat-bani

Fie ca vei inapoia toata suma imprumutata intr-o singura transa sau in rate, datoria va produce un dezechilibru in buget.De aceea, este important ca atunci cand realizezi bugetul familiei tale sa iei in calcul toate veniturile voastre si toate cheltuielile pe care le aveti in decursul unei luni calendaristice, denumite active si pasive.

Pentru ca situatia financiara a familiei tale sa fie certa si echilibrata, este important sa calculezi cu atentie atat veniturile, cat si cheltuielile si sa renunti la achizitiile care nu sunt absolut necesare. Astfel, in urma diferentei dintre venituri si cheltuieli, banii care vor ramane pot fi economisiti pentru a va atinge obiectivele comune sau pentru situatiile in care apar cheltuieli neprevazute.

In concluzie, atunci cand realizam o achizitie trebuie sa stim sigur daca este absolut necesara, intrucat banii pe care ii poti economisi te pot ajuta sa iesi din impas atunci cand apar cheltuieli neprevazute.