Incepand cu anul 2014, in Romania, tot mai multe banci si companii de finantare rapida au pus la dispozitia clientilor si optiunea accesarii unui credit prin sms. Aceast serviciu a starnit controverse la acel moment si inca o mai face, deoarece oamenii inca nu au inteles care este sistemul de desfasurare a acestuia.

Termenii si conditiile de accesare a unui credit prin sms difera de la o companie de finantare la alta, respectiv, de la banca la banca, iar acelasi lucru se intampla si in cazul dobanzilor aferente creditului solicitat.

Principala conditie de a accesa un credit prin sms, care se aplica la majoritatea furnizorilor de servicii de finantare rapida, este aceea de a fi deja client al companiei de creditare la care se doreste solicitarea creditului. Astfel, daca deja ai colaborat in trecut cu o companie de creditare rapida pentru o suma de bani, in acest moment te aflii deja in baza de date a companiei, iar aceasta iti va putea aproba un credit pe loc. Colaborarea anterioara cu compania reprezinta un etalon al solicitantului creditului, astfel incat compania va stii daca esti un bun sau rau platnic.

Solicitarea unui credit prin sms poate fi realizata atat de catre persoane care locuiesc in mediul urban, cat si de locuitorii din mediul rural, in cazul in care compania de creditare cu care doriti sa colaborati permite acest lucru. Acest aspect depinde de companiile bancare cu care companiile de credit rapid au dezvoltat parteneriate in fiecare oras al tarii.

credit prin sms

Pentru a accesa un credit prin sms, pe langa conditia de a fi deja client al companiei de creditare la care se efectueaza solicitarea, in functie de furnizorul de servicii, se pot aplica si alte conditii, de exemplu limita de varsta, care poate varia de la o companie la alta intre 21 si 24 de ani.

Avantajele unui credit prin sms sunt acelea ca poate fi solicitat oricand, fara prezentarea unei adeverinte de salariat, a unui talon de pensie sau detinerea unui cont bancar, ci doar cu buletinul personal, iar aprobarea se obtine in doar cateva minute.