Încă de mici, părinţii şi bunicii ne-au învăţat că este bine să avem bani economisiţi pentru «zile negre ». Situaţii neprevăzute apar tot timpul, iar majoritatea provocărilor necesită bani pentru a fi rezolvate. În continuare îţi vom arăta care sunt potenţialele cinci situaţii limită în care te poţi trezi dacă nu faci economii. Menţionăm că ordinea acestora este aleatorie şi nu este influenţată de gradul de dificultate al situaţiei.


Economii pentru defecţiuni „surpriză”

Indiferent de calitatea acestora, toate aparatele electrocasnice şi toate sistemele de utilităţi se uzează şi, în timp, se defectează. Frigiderul, aragazul sau maşina de spălat, sunt doar câteva dintre electrocasnicele indispensabile, care, mai devreme sau mai târziu, se pot defecta, acest lucru având consecinţe negative asupra noastră. Dacă aragazul se strică, este neapărat necesar să fie reparat de către un specialist sau chiar înlocuit, altminteri acesta poate fi un pericol pentru tine şi familia ta.

Economii pentru aniversarea uitată

Te-ai trezit de dimineaţă şi nici măcar nu ştiai ce dată este astăzi. Surpriză! Astăzi este ziua mamei tale, iar tu ai uitat complet. Şi pentru că ai uitat, nu i-ai achiziţionat încă niciun cadou. Bineînţeles, o floare ar rezolva problema, însă merită mai mult de atât, nu-i aşa? Un cadou substanţial este costisitor, iar acesta este momentul ideal în care poţi apela la micile economii făcute în ultima vreme.

Călătorii neplanuite

Uneori, este nevoie să plecăm din oraş pentru o vreme, iar orice călătorie implică foarte multe cheltuieli. Transportul, mâncarea pentru drum, cazarea, hrana zilnică pe perioada deplasării, toate acestea costă foarte mult. Astfel de situaţii pot apărea în cazul nefericit în care o rudă din altă localitate se îmbolnăveşte, în cazul unei deplasări de serviciu sau în cazul în care un prieten bun cu care nu te-ai văzut de mult timp te invită într-o excursie şi chiar nu este chip să îl refuzi.

Probleme de sănătate

Sănătatea ar trebui să fie pentru fiecare dintre noi, cel mai important aspect al vieţii noastre. Din păcate, uneori ne îmbolnăvim, iar aceasta situaţie necesită resurse financiare pentru a fi depăşită. Cele mai costisitoare probleme de sănătate sunt cele care implică intervenţii chirurgicale, însă şi investigaţiile şi tratamentul sunt, de asemenea, scumpe. Pentru astfel de situaţii, nedorite, este bine să avem mereu o rezervă financiară.

Accidente sau calamităţi

„Paza bună trece primejdia rea”, spune un proverb popular. Indiferent de natura lor, accidentele pot apărea în orice moment de neatenţie. De asemenea, uneori putem fi puşi în situaţii delicate pe care nu le putem controla, ca de exemplu calamităţile şi dezastrele naturale. Pentru astfel de situaţii este bine să avem economii care să ne scoată din impas.

Peste ce provocări ai reuşit să treci datorită economiilor?