Asigurarile de viata au inceput sa fie cunoscute si in Romania. Chiar daca multi au auzit de ele, putini si-au facut o asigurare. Inainte de a lua o decizie in ceea ce priveste asigurarea de viata, trebuie sa te informezi. De aceea iti punem la dispozitie o lista cu lucruri pe care trebuie sa le stii despre acest subiect.

Ce este asigurarea de viata?

Asigurarea de viata este un produs financiar oferit de companiile de asigurari. Cu ajutorul asigurarii de viata treci peste momentele dificile, cum ar fi accidentele. In astfel de situatii asiguratorul despagubeste persoana asigurata sau beneficiarul acesteia.

asigurarile-de-viata-1

Cate tipuri de asigurari de viata exista?

Asigurarile de viata sunt diferite in functie de nevoile tale si de bugetul personal de care dispui:

  • Asigurarea de viata pe termen limitat se incheie pe o perioada limitata si prestabilita de timp. Este cea mai simpla forma de asigurare de viata si cea mai ieftina. Acest tip de asigurare acopera doar riscul de deces al asiguratului. Daca in momentul expirarii contractului asiguratul este inca in viata, asiguratorul nu trebuie sa plateasca nimic asiguratului.
  • Asigurarea mixta de viata acopera si riscul de supravietuire. In cazul decesului asiguratului, beneficiarul va primi suma de bani din contract, iar in cazul in care asiguratul supravietuieste, va primi suma asigurata.
  • Asigurarea de casatorie este o modalitate de a face economii pentru nunta copilului tau. Scopul acestui tip de asigurare este de a-ti ajuta copilul cu o suma de bani in momentul in care se hotaraste sa se casatoreasca.
  • Asigurarea de natalitate este o forma de asigurare ce ajuta familia sa economiseasca bani pentru momentul nasterii copilului, dar si dupa.
  • Asigurarea de studii este o metoda de a pune bani deoparte pentru perioada de studii a copiilor asiguratului.

asigurarile-de-viata-2

De ce riscuri te apara asigurarea de viata?

  • Riscul de pierdere a capacitatii de munca. Daca asiguratul sufera un accident care il impiedca sa mai poata munci, acesta va fi scutit de platirea primelor de asigurare, fara a pierde insa asigurarea de deces.
  • Riscul de invaliditate permanenta. In cazul in care asiguratul sufera un accident si ramane invalid, acesta va beneficia de suma asigurata pentru acest caz.
  • Riscul de supravietuire. Daca la expirarea contractului de asigurare asiguratul este in viata, acesta va primi suma asigurata si dobanda acordata de asigurator.

Daca familia se bazeaza pe tine din punct de vedere financiar, ai nevoie de o asigurare de viata. Aceasta va veni in ajutorul beneficiarului in cazul accidentarii sau decesului. Asigurarile de viata sunt diverse si te vor ajuta pe tine si familia ta sa treceti mai usor peste momentele grele. Daca vrei sa afli mai multe despre asigurari, trebuie sa stii care sunt avantajele unei asigurari de calatorie.

Tu ce fel de asigurare de viata ai alege pentru tine si familia ta?