In ultimul timp, tot mai multe persoane apeleaza la credite rapide de tip IFN atunci cand intampina anumite dificultati financiare. Dupa cum unii dintre voi stiti deja, avantajul acestor credite consta in faptul ca pot fi accesate chiar in ziua solicitarii lor si, de regula, se acorda fara prea multe conditii. Desi IFN-urile functioneaza legal de ani buni in Romania, exista in continuare persoane care se indoiesc de transparenta acestor credite sau de corectitudinea dobanzilor practicate.

Fiindca subiectul acesta este unul de interes pentru noi, nu va fi nici prima si nici ultima data cand vom incerca sa explicam de ce exista creditele rapide si cand ne pot ajuta ele. De data aceasta insa, ne vom folosi de un articol publicat pe blogul celor de la Ferratum Romania, unul dintre IFN-urile cele mai importante din tara.

payday

Este vorba despre un interviu cu Roxana Mihaela Dobrica, Marketing Director la Ferratum Romania, interviu in care sunt tratate cateva teme de interes pentru persoanele care au accesat sau doresc sa acceseze credite rapide. Astfel, in randurile de mai jos vei gasi informatii extrem de relevante despre criteriile de aprobare a unui credit IFN, confidentialitatea datelor personale, justificarea dobanzilor practicate etc.

Citeste mai jos raspunsurile celor de la Ferratum la intrebarile clientilor:

 

Î: Care sunt principalele motive pentru care anumite cereri de credit nu sunt aprobate de catre Ferratum?

 

R: Acesta este un aspect care tine de eligibilitatea cererilor de credit. Deoarece promovam creditarea responsabila si dorim sa sprijinim clientii / persoanele cu dificultati financiare, nu dorim sa ii indatoram si mai mult. Astfel, sistemul nostru analizeaza toate datele completate de catre client, iar daca acesta nu este eligibil pentru un credit FERRATUM, primeste un mesaj in care i se spune ca, din pacate, nu ii putem acorda un imprumut acum.

Am intalnit si clienti care ne suna si ne intreaba: Dar de ce nu imi dati creditul? Le este foarte greu sa inteleaga motivele pentru care au fost respinsi de sistemul nostru. Mereu incercam sa le explicam faptul ca avem un produs exclusiv online; nu cerem niciun fel de acte si oricine poate solicita acest credit online, in doar doua minute. Este normal sa fii selectiv atunci cand oferi cel mai simplu mod de a face rost de bani pentru problemele financiare urgente.

 

Î: Care sunt criteriile de care se tine cont? Exista si alte cerinte in afara conditiilor afisate pe site?

 

R: Criteriile dupa care ne ghidam sunt exact cele din formularul care trebuie completat online; cele mai importante sunt datele personale, istoricul financiar al clientului si nu in ultimul rand, prevederile legale ce ni se aplica in materie de evaluare a capacitatii de rambursare a clientilor nostri. Pentru a solicita un credit de la Ferratum, ai nevoie de o conexiune la internet (laptop/tableta/smarphone), o adresa de email personala, un numar de telefon mobil si, FOARTE IMPORTANT, sa ai peste 24 ani. Nimic mai mult.

 

Î: De ce este nevoie de datele din buletin pentru a accesa un credit?

 

R: In primul rand, pentru a ne asigura de validitatea datelor in vederea finalizarii tranzactiei. In al doilea rand, pentru singuranta clientilor nostri; vrem sa evitam situatia in care cineva ar putea obtine un credit doar cu datele personale apartinand altei persoane. Toate date sunt confidentiale si nu sunt folosite in alte scopuri decat cele pentru care clientii nostri isi dau acordul. 

 

Î: Ce se intampla cu datele persoanelor care nu primesc un imprumut?

 

R: Asa cum am precizat si mai sus, nu folosim aceste date in niciun fel. Oricine completeaza formularul nostru de cerere, va citi urmatorul angajament pe care ni-l asumam in conformitate cu legea in vigoare:

„Datele personale sunt in SIGURANTA: conform Legii nr 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestora.”

 

Î: Ce anume le garanteaza persoanelor care completeaza formularul de cerere credit ca datele lor sunt in siguranta?

 

R: Mai intai de toate, seriozitatea companiei si a angajatilor sai. Apoi, este bine de stiut ca Ferratum nu a vandut niciun credit inainte sa obtina toate certificarile necesare din partea Autoritatii Nationale de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) si Registrul de evidenta a prelucrarilor datelor cu caracter personal nr. 30492.

 

Î: Care sunt cele mai frecvente motive pentru care nu se aproba un credit (inclusiv persoanelor care demonstreaza ca au un venit stabil)?

 

R: Exista clienti care au un venit stabil, dar relativ mic pentru un astfel de credit. In cazul in care cheltuielile lor depasesc deja veniturile lunare, nu am vrea sa le cream probleme financiare suplimentare prin acordarea unui imprumut. Dupa cum am spus de fiecare data, pentru noi este foarte important ca produsul pe care il vindem sa ajute oamenii, nu sa-i incurce in vreun fel. De aceea preferam sa avem mai putini clienti, dar pe care sa-i putem ajuta cu adevarat, nu sa ii indatoram peste puterile lor.

 

Î: Cum poate fi justificata dobanda unui credit Ferratum?

 

R: Produsul nostru este un produs scump si nu ne-am ferit niciodata sa spunem asta; el are si foarte multe avantaje pe care nu le gasesti in alta parte. Practic, soliciti un credit la ora 10.00 si la ora 12.00, cel tarziu, poti ridica banii. Pe de alta parte, chiar daca apelezi la cel mai bun prieten, este foarte posibil sa nu reuseasca sa te ajute in aceeasi zi. Deci, vorbim de un credit rapid, fara adeverinta de venit, fara cont sau card la vreo banca, adica foarte, foarte comod. Mai mult, la primul credit, nu platesti nimic: ai comisioane si dobanda 0. Abia de la al doilea imprumut sunt comisioane fixe, in functie de suma si perioada solicitata. Costurile sunt in plus, transparente si oricine le poate observa integral prin simulatorul de credit de pe www.ferratum.ro.

Cunoastem foarte bine produsul pe care il vindem si de aceea creditarea responsabila este foarte importanta pentru noi.

Sursa: Blog Ferratum Romania

v3

 

Asadar, din acest interviu se poate deduce abordarea echilibrata pe care o are Ferratum fata clienti: chiar daca aceste credite rapide sunt acordate mult mai usor decat alte tipuri de credite, se face tot posibilul pentru evitarea supraindatorarii clientilor. Asta chiar si cu riscul de a avea mai putini clienti.

Din punctul nostru de vedere, aceasta abordare este si cea corecta deoarece creditele pe perioade scurte ar trebui accesate doar de persoanele care isi permit un astfel de produs si care au nevoie urgenta de bani pentru rezolvarea unor probleme reale.