Trendul de a renunta la banii cash este tot mai vizibil si in Romania, iar acest lucru este datorat si dezvoltarii inernet banking-ului din ultimii ani. Investitiile enorme ale bancilor din tara in aceste servicii incep sa dea roade si sa determine din ce in ce mai multi cetateni romani sa renunte la portfofel in favoarea unui token. Exista in continuare insa multi conationali care fie nu au descoperit acest serviciu, fie inca nu s-au incumetat sa incerce. Ultimii dintre acestia, cel mai probabil se intreaba care este cel mai bun internet banking din Romania. Dar inainte sa raspundem la aceasta intrebare trebuie sa intelegem ce presupune de fapt acest serviciu.

Ce intelegem prin internet banking

Cel mai mare avantaj al acestui serviciu oferit de banci consta in mobilitatea pe care ti-o ofera. Daca optezi pentru serviciul de online banking al bancii tale, vei putea sa-ti administrezi extrem de usor conturile curente si depozitele, sa faci anumite plati si schimburi valutare, sa-ti verifici contul de oriunde si multe altele.

Pentru beneficia de acest serviciu nu trebuie decat sa ai un laptop sau un calculator la indemana, sa ai o conexiune la internet si sa platesti un abonament lunar catre banca. De retinut este faptul ca serviciul functioneaza non-stop, dar tranzactiile se vor desfasura in timpul programului de lucru al bancii.

internet banking

Care este cel mai bun internet banking

Serviciile de internet banking variaza de la o banca la alta, in functie de comisioane, dobanda, modul de utilizare al aplicatiei/site-ului etc. Cert este ca toate sunt destul de apropiate din punct de vedere al ofertelor, deci internet banking-ul nu trebuie sa fie inca un criteriu important in functie de care sa-ti alegi banca cu care lucrezi.

Inainte de a apela la acest serviciu, este extrem de important sa ceri cat mai multe informatii de la banca la care ai un cont deschis si sa afli toate detaliile care tin de administrarea contului tau online. In principiu, cele mai importante detalii pe care trebuie sa le ceri sunt cele legate de taxele aferente si de criteriile pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a te bucura de toate avantajele disponibile.

Tu folosesti un serviciu de internet banking? Ce fel de experiente ai avut pana acum administrandu-ti conturile online?