Cele mai mari brand-uri preferate de oamenii din intreaga lume ofera cumparatorului oportunitatea de a intra in posesia unui card personal de reduceri. De la produse cosmetice, pana la cafeneaua preferata, astazi poti beneficia de un card de reducere la majoritatea produselor si serviciilor pe care le accesezi frecvent. Totusi, sunt aceste carduri o metoda simpla de a beneficia de reduceri sau mai este ceva ce trecem cu vederea in acest proces de fidelizare?

Argumente PRO – card de fidelitate

Reduceri:

Nu doar ca vei primi o reducere pe loc la achizitia curenta, ci poti acumula puncte de reducere pentru achizitiile viitoare. In majoritatea cazurilor, clientii care detin un card de fidelitate sunt primii care afla despre noile reduceri sau promotii. De asemenea, anumite branduri ofera reduceri exclusiv persoanelor care detin un card de fidelitate.

Fexibilitate:

Anumite carduri de fidelitate pot fi afiliate cu una dintre cele mai mari companii de carduri de credit. Acest lucru inseamna ca poti folosi cardul de fidelitate si punctele acumulate pentru mai multe achizitii, de la brand-uri diferite.

Beneficiile unui credit:

Daca doresti sa obtii un credit, constanta cu care utilizezi cardul de fidelitate poate fi un avantaj si o carte de vizita a unui bun platitor.

Optiuni de finantare:

Unele carduri de fidelitate pot fi folosite pentru a obtine oferte de finantare cu comision 0. Magazinele ofera pana la 18 luni de efectuare a platii realizate cu cardul de fidelitate pentru achizitiile mai mari.

card de fidelitate
Argumente CONTRA – card de fidelitate

Tentatia de a cumpara:

Atunci cand stii ca ai o reducere de 10% la magazinul preferat, ai tendinta de a cheltui mai mult decat de obicei, fiind cuprins de mirajul banilor salvati. De fapt aceasta este adevarata strategie de marketing. Marile brand-uri ofera cardurile de fidelitate cu acces la reduceri pentru a te convinge sa cheltui mai multi bani, in magazinele lor, fara a te simti vinovat pentru acest lucru.

Ignorarea altor oferte:

Atunci cand magazinul tau preferat ti-a oferit un card de reducere, intotdeauna va fi pentru tine prima optiune atunci cand vrei sa achizitionezi un produs sau un serviciu. Acest fapt psihologic, te poate distrage de la alte produse din magazinele similare, care pot fi deseori la un pret mult mai accesibil si care iti pot oferi aceleasi beneficii.

Reduceri conditionate:

Anumite carduri de fidelitate iti ofera reduceri de pret numai la achizitionarea mai multor produse in limita unei valori impuse. De exemplu “ai reducere 10% daca achizitionezi produse in valoare de 100 de lei”. In acest mod, revenim la mirajul reducerii, cumparand produse de care nu avem neaparat nevoie, doar pentru a salva efectiv 10 lei.

card de fidelitate

Cardurile de fidelitate pot aduce beneficii pe termen lung daca sunt folosite cu cumpatare, insa pot fi un adevarat dusman pentru pasionatii de cumparaturi.