Atunci cand nu ai la tine bani cash, dar ai in portofel un card de credit, esti tentat sa il folosesti pentru a achizitiona diferite bunuri sau servicii. Acest lucru poate dauna foarte mult situatiei tale financiare, daca nu ai in permanenta o imagine clara a bugetului tau personal pentru urmatoarele luni. In continuare iti vom prezenta cateva situatii in care nu este recomandat sa folosesti un card de credit.

Cheltuieli constante

Daca printre cheltuielile obisnuite se strecoara o cheltuiala mai mare, neprevazuta, precum o interventie medicala sau un tratament medical pentru mai multe luni, care este costisitor, este recomandat sa nu folosesti un card de credit pentru a acoperi aceasta suma. De asemenea, nu este recomandat nici sa iti platesti facturile cu ajutorul unui card de credit.

card de credit

Plata unor cheltuieli neprevazute sau a unor cheltuieli substantiale cu ajutorul unui card de credit, va crea un precedent, iar de fiecare data cand vei intampina o astfel de situatie vei apela la aceasta solutie aparenta. Utilizarea unui card de credit pentru plata unor cheltuieli obisnuite sau neprevazute, va atrage dupa sine datorii pe care tot tu le vei plati in urmatoarele luni, in rate, ceea ce iti va crea o situatie financiara delicata.

Pe masura ce te obisnuiesti sa folosesti cardul de credit pentru efectuarea unor plati obisnuite, vei continua sa te adancesti intr-un ciclu continuu “achizitie – datorie – plata”, din care iti va fi greu sa iesi.

Asadar, incearca sa utilizezi un card de credit numai pentru achizitia de bunuri personale sau obiecte de uz casnic de valori mari, pe care nu le cumperi frecvent si a caror utilitate este de lunga durata.

Vanzatori nesiguri

Acorda foarte multa atentie detaliilor atunci cand o actiune de cumparare necesita un card de credit. Evita sa achizitionezi bunuri din magazinele mici care nu prezinta incredere sau de pe anumite magazine online. Pentru a evita furtul de identitate sau folosirea neautorizata a cardului tau de credit, atunci cand introduci datele acestuia pe un website, ai grija ca link-ul acestuia sa inceapa cu “https”, pentru ca acelea sunt site-urile verificate si securizate.

Vacante

Cu totii ne dorim sa plecam intr-o vacanta exotica sau pur si simplu sa fugim de oras intr-un weekend, dupa o saptamana obositoare de munca. Totusi, este recomandat sa nu folosesti un card de credit in acest scop, ci sa te bazezi pe economii. Chiar daca te vei intoarce din vacanta cu amintiri placute, nu vrei sa te intorci si cu datorii echivalente in rate lunare pe care sa le platesti poate chiar cativa ani la rand. Mai multe informatii despre cum poti avea o vacanta de vis fara sa cheltui prea mult gasesti AICI!

Atunci cand utilizezi un card de credit trebuie sa ai in vedere daca achizitia pe care urmeaza sa o realizezi mai poate astepta sau daca esti dispus sa platesti in urmatoarele luni pentru ceea ce tocmai ai cumparat.