Luam decizii financiare zi de zi, fara sa realizam neaparat acest lucru. Faptul ca ai ales sa cumperi un anumit tip de ciocolata, sau ca ai in casa doar electrocasnice ale unui singur brand sunt decizii financiare. Lucrurile se complica atunci cand vrei sa iti faci o afacere sau sa investesti banii in anumite lucruri si domenii.

Poti sa iei oricand decizii financiare gresite si sa realizezi ca finantele personale pe care le aveai au fost reduse drastic. De aceea noi am facut o lista cu cateva momente cand e foarte posibil sa iei decizii care sa nu te avantajeze din punct de vedere financiar.

Ceri sfaturi unor persoane neavizate

Te gandesti sa intri in domeniul afacerilor si le ceri sfatul prietenilor tai sau unei persoane care crezi ca te-ar putea ajuta. Cu toate acestea, sfaturile si indemnurile pe care le primesti nu sunt avizate. Poti sa primesti sugestii proaste in care sa crezi foarte mult si sa ajungi sa iei o decizie pe care sa o regreti ulterior. Nu trebuie sa excluzi ideea de a primi sfaturi de la apropiatii tai, dar este bine sa ceri si parerea unui profesionist.

decizii-financiare

Nu te-ai informat suficient

Vrei sa faci investitii si sa castigi rapid o suma importanta de bani. Incepi sa cauti domenii si tipuri de afaceri cat mai profitabile si ajungi la o idee care ti se pare potrivita. Dupa ce ai ajuns in acest moment trebuie sa continui cercetarile si sa te gandesti la toate lucrurile care s-ar putea intampla, fie ele bune sau rele. Inainte de a intra in afaceri foarte putine persoane aleg sa faca un curs pentru a invata cum sa isi administreze finantele personale, chiar daca nu au cunostinte in acest domeniu. Este mult mai simplu sa te pregatesti inainte, decat sa te infrunti cu problemele si sa nu stii cum sa le rezolvi.

decizii-financiare

Simti ca ar trebui sa investesti in obiecte

Stii sentimentul pe care il ai atunci cand vezi ca a aparut un nou model de smartphone sau un alt tip de gandget pe care ti-l doresti de mult. Din nefericire, sa investesti in tehnologie nu este neaparat cea mai buna idee. Tehnologia evolueaza foarte repede si intr-un timp scurt lucrul pe care l-ai cumparat isi va pierde valoarea.

Cand vine vorba de finante personale, trebuie sa te gandesti care sunt prioritatile tale. Pentru a evita situatiile neplacute din punct de vedere financiar, afla care sunt cele mai cunoscute 3 greseli pe care le facem cu bugetul personal.