Black Friday sau vinerea neagra este o traditie ce vine din Statele Unite si marcheaza inceputul cumparaturilor pentru sarbatorile de iarna. Toate magazinele mari vin cu reduceri importante ce te ajuta sa economisesti bani pentru cadourile din timpul sarbatorilor.

Ziua este denumita Black Friday deoarece are loc de obicei in ultima vineri din luna noiembrie. In Romania lucrurile sunt putin diferite. Ziua este hotarata de marii comercianti. In acest an ne pregatim de Black Friday pe 18 noiembrie.

Cum poti sa economisesti de Black Friday?

Fa-ti o lista cu lucrurile pe care vrei sa le cumperi

Daca nu stii ce sa cumperi anul acesta si vrei doar sa profiti de reduceri, cheltuind banii de acasa, ar trebui sa iti spunem ca Black Friday nu e pentru tine. Nu o sa poti economisi daca nu vei rezista tentatiei de a cumpara orice lucru iti pare la un pret convenabil, indiferent daca ai nevoie de el sau nu. Gandeste-te de doua ori inainte de a pune un anumit obiect pe lista ta de cumparaturi.

economisesti-2

Verifica preturile si promotiile

Uneori poti cumpara anumite lucruri ce sunt la promotie si sa aiba un pret mai avantajos decat daca l-ai fi cumparat de Black Friday. Daca ti-ai propus sa iti schimbi telefonul sau sa faci o investitie intr-un laptop nou, gandeste-te cat de mult ar putea scadea preturile si profita de reducerile de pana in Black Friday. De asemenea, unele magazine au un obicei pe care il urmeaza an de an: Acela de a mari preturile cu o saptamana sau doua inainte de Black Friday, pentru ca mai apoi sa aiba de unde sa scada.

Cumpara doar lucruri care au cu adevarat preturi reduse

Daca vrei sa economisesti cat mai mult noi te sfatuim sa cumperi obiecte mari, pe care in mod normal nu ti le-ai permite. De exemplu, un frigider nou este o investitie buna de Black Friday. Nu uita sa cumepri doar lucruri de care ai cu adevarat nevoie si fereste-te sa cumperi obiecte de care nu ai mai auzit nimic pana acum. Evita promotiile care iti promit lucruri si obiecte gratis, deoarece niciun mare comerciant nu va accepta sa iasa in pierdere si sa nu castige nimic, chiar daca este vorba de Black Friday.

economisesti-1

Cumpara online

Daca vrei sa economisesti si timp si bani cel mai bine ar fi sa cumperi de la magazinele online. Daca stii ca ai nevoie de o suma de bani pentru a-ti cumpara un obiect electrocasnic nou poti apela la un imprumut rapid pe care sa il rambursezi ulterior. Asa vei fi sigur ca o sa profiti de perioada reducerilor substantiale.

Vinerea Neagra chiar poate fi o afacere pentru unii dintre noi, mai ales daca vom cumpara cu cap si nu ne vom lasa dusi de val. Black Friday este o modalitate de a face economii pentru cei ce vor sa isi cumpere anumite obiecte de care sa se foloseasca ulterior.