Daca ar fi sa ne comparam propria constiinta cu unul dintre cei mai feroce infractori din lume, cu siguranta ne-am trezi pusi de catre aceasta in fata unei alegeri pe cat de crunte, pe atat de realiste: banii sau viata? Ce am putea alege? Desigur, spre deosebire de acei infractori, constiinta noastra ne este, poate, cel mai de pret aliat in lupta contra deciziilor proaste pe care tindem sa le luam de-a lungul vietii. Tocmai din acest motiv, scopul acestei intrebari nu este altul decat acela de a ne ajuta sa ne dam seama de lucrurile care conteaza cu adevarat pentru noi.

Pentru multi, banii reprezinta una dintre principalele griji cu care se confrunta in fiecare zi. Totusi, oricat de important este sa avem grija de propriile finante, nu trebuie sa supraapreciem vreodata contributia pe care o au banii la propria noastra fericire.

banii sau viata

Da, banii sunt mijlocul principal prin intermediul caruia ne rezolvam problemele zilnice si ne apropiem de realizarea obiectivelor pe care ni le-am propus. Dar nimic mai mult decat atat. Banii nu vor putea totusi sa compenseze bucuria oferita de prezenta prietenilor si familiei in vietile noastre. De ce? Pentru ca…

Viata are prioritate!

In drumul nostru catre bani si succes, ar trebui sa ni se aminteasca, cel putin la fel de des ca pe drumurile publice, faptul ca „Viata are prioritate!”. Chiar daca suna paradoxal, nimic nu poate fi mai important in viata decat viata in sine. Da, exista multe lucruri importante si multe probleme carora trebuie sa le facem fata, dar nu trebuie sa uitam niciodata sa traim in asa fel incat sa fim fericiti in cea mai mare parte a timpului nostru.

Banii sau viata?

Aceasta este de fapt intrebarea. Cel putin intrebarea secolului nostru. Pusa in acest fel, cu siguranta raspunsul nu poate fi decat unul singur: viata. Totusi, ideal este ca fiecare dintre noi sa gaseasca mijloacele necesare pentru a putea raspunde perect la aceasta intrebare. Iar raspunsul perfect este: „si una si alta”.

Tu ce alegi?