Cu totii iubim sa calatorim si de multe ori o facem in afara tarii. Atunci cand ne planificam vacanta insa, nu ne gandim si la numeroasele riscuri la care ne expunem. O simpla accidentare poate sa insemne o vacanta ruinata si o multime de bani cheltuiti (valuta), motiv pentru care este important sa luam in considerare prezenta unei asigurari de calatorie.

asigurari de calatorie

 

Care sunt avantajele unei de asigurari de calatorie?

In primul rand, o asigurare de calatorie nu costa mult. Majoritatea celor care se feresc sa o faca isi bazeaza decizia pe costuri mari. Din fericire, pentru cateva zile de vacanta nu trebuie sa platesti mai mult de cateva zeci de lei, iar avantajele pe care le ai sunt imense.

O asigurare de calatorie poate sa acopere o multime de cheltuieli, incepand cu cele de repatriere, in cazul in care se intampla ceva cu adevarat grav si terminand cu serviciile de asistenta si consultanta medicala, in cazul in care exista accidente.

Tratamentul ambulatoriu, tratamentele de urgenta, interventiile chirurgicale de urgenta, tratamentele stomatologice si in general, tot ceea ce reprezinta urgente, pot fi acoperite de o astfel de asigurare.

Este adevarat ca exista si o multime de cheltuieli care nu pot fi acoperite nici de catre cele mai bune asigurari de calatorie,cum ar fi tratarea bolilor existente deja sau controalele medicale de rutina. Pana la urma insa, ceea ce ne dorim este sa administram cat mai bine o urgenta financiara foarte rapid.

Ce trebuie sa faci daca ai o problema de sanatate care apare in timp ce esti in strainatate?

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa ceri ajutorul unui serviciu de ambulanta sau sa te deplasezi la cea mai apropiata unitate medicala. Este esential sa pastrezi fiecare factura, chitanta si fisa de tratament primite si sa contactezi societatea de asistenta in 48 de ore de la producerea evenimentului neplacut.

Ce se intampla daca nu ai o asigurare de sanatate?

Riscurile lipsei unei astfel de asigurari sunt majore, iar cel mai important este cel financiar. O singura zi de spitalizare poate sa aiba costuri de cateva mii de euro, in functie de tara in care esti, motiv pentru care merita sa fii prevazator.