Cu siguranta, multi dintre noi am avut nevoie, la un moment dat, de o suma de bani pe care pur si simplu nu am avut de unde sa o luam. Astfel, ideea unui imprumut rapid a incoltit imediat in mintea noastra si ne-a facut sa cautam cele mai bune variante de credite nebancare.

O astfel de solutie este extrem de eficienta pe termen scurt si poate sa iti ofere o relaxare financiara instanta. Este bine, insa, sa stii ca un imprumut rapid poate sa iti aduca atat avantaje, cat si dezavantaje.

imprumut rapid

Care sunt avantajele unui imprumut rapid?

Principalul avantaj este faptul ca reprezinta o solutie sigura. Institutiile nebancare sunt supuse acelorasi legi ca si cele bancare, ceea ce face un credit rapid sa fie cat se poate de sigur. Este bine sa te asiguri, totusi, ca institutia cu care urmeaza sa semnezi un contract este una acreditata.

Un alt avantaj major este faptul ca un credit nebancar poate sa fie obtinut intr-un mod mult mai accesibil decat unul bancar. Flexibilitatea este, de cele mai multe ori, mai mare iar rapiditatea cu care este obtinut creditul atrage.

Daca esti rau platnic pe lista biroului de credite, nu trebuie sa iti faci probleme, in conditiile in care exista destul de multe institutii nebancare care aleg sa nu lucreze cu o astfel de lista. Practic, poti sa obtii un credit fara acte cu usurinta, fara o biblioteca de hartii si fara stres.

Care sunt dezavantajele unui astfel de imprumut?

Primul dezavantaj este faptul ca nu poti sa faci imprumuturi mari. De regula, creditele nebancare se rezuma la imprumuturi de nevoi personale, ce nu depasesc cateva mii de lei. Daca iti doresti bani pentru investitii, ai nevoie de o altfel de solutie.

Un alt dezavantaj poate sa fie reprezentat de dobanda, care de multe ori este consistenta si iti scoate mult mai multi bani din buzunar decat ar face-o dobanda bancara. Per total insa, creditele nebancare sunt solutii eficiente, care pot sa te scape de o multime de probleme aparute pe termen scurt.