×

Noutăți

· money-965060_1920-1

Care sunt cele mai mari economii mondiale

Atunci cand ne referim la cele mai mari economii din lume, primele tari la care ne gandim sunt Statele Unite ale Americii, China, Germania si Marea Britanie.  Desi aceste tari au ramas in topul clasamentului cu cele mai mari sume inregistrate in PIB, specialistii considera ca situatia economiei mondiale va fi cu totul diferita in 2050.

Citește mai mult

· bani de acasa

Metoda simpla prin care poti castiga bani de acasa

Datorita avansului tehnologic, tot mai multi adulti isi castiga existenta muncind de acasa, direct confortul propriului camin. Chiar daca nu putem vorbi neaparat de o munca mai usoara, marele avantaj al meseriilor care pot fi practicate de acasa consta in timpul pe care il economisesti evitand traficul aglomerat de la orele de varf. De asemenea, in acest fel vei evita pauzele de inspiratie sau lipsa de energie care iti scurteaza deseori programul de munca efectiva de la birou.

Citește mai mult

· bancnotele romanesti

Cine sunt personalitatile de pe bancnotele romanesti

Chiar daca le folosim in fiecare zi cand facem cumparaturi sau platim diverse facturi, bancnotele romanesti sunt reprezentate de personalitati care raman un mister pentru multi dintre romani. Exceptie face poate doar marele poet national, Mihai Eminescu, care insa apare pe o bancnota mult prea valoroasa pentru a ne aminti de el in fiecare zi. Cat de des avem nevoie de o bancnota de 500 RON la urma urmei?

Citește mai mult

· amanet

3 motive pentru care NU trebuie sa apelezi la Amanet

Un amanet este o intreprindere care iti poate oferi rapid o suma de bani sub forma de imprumut, in conformitate cu valoarea unui obiect pe care trebuie sa il oferi garantie. La inceput, acest sistem denumit “amanet” functiona cu garantii insemnand obiecte din metal pretios, bijuterii sau vase din argint de exemplu. In prezent, persoanele care doresc sa apeleze la astfel de imprumuturi, pot garanta si cu alte obiecte, precum ceasuri sau chiar electrocasnice.

Citește mai mult

· tipuri de asigurari

Tipuri de asigurări și diferențele dintre ele

Pentru că trăim într-o lume nesigură, nimeni și nimic nu ne poate spune dinainte care sunt principalele riscuri și potențialele cheltuieli din următorul an. Asigurările sunt însă un mod bun de a anticipa eventuale necazuri care ni se pot întâmpla în viitor și care ne pot provoca grave dificultăți financiare. Tocmai din acest motiv, este important să cunoaștem principalele tipuri de asigurări de care putem beneficia, precum și diferențele dintre ele.

Citește mai mult

· Afaceri Profitabile

Exemple de afaceri profitabile cu bani puțini

În România, cele mai profitabile afaceri create cu bani puțini se sprijină fie pe o idee excepțională, fie pe o nevoie care nu a fost încă exploatată. Începutul este întotdeauna mai greu, însă dacă ai deja ideea sau nevoia de la care să pleci, vei vedea că restul va veni de la sine. Mai devreme sau mai târziu, fiecare dintre noi se confruntă cu acel moment în care se gândește serios să-și deschidă o afacere proprie. Din păcate, foarte puțini reușesc să-și concretizeze acest gând.

Citește mai mult

· credit rapid nebancar

Ce trebuie să știi despre creditele nebancare

Împrumuturile rapide sunt o modalitate ușoară de a face rost de bani în situații de criză, fiind oferite de instituții financiare nebancare. Niciodată să nu soliciți un împrumut rapid nebancar dacă nu ești 100% sigur că poți rambursa la timp și în întregime – în caz contrar, costurile pot crește, iar dobânzile penalizatoare pot fi foarte mari. Dacă ești pe cale de a te decide dacă un credit rapid este soluția potrivită, citind acest articol vei afla tot ce trebuie să știi.

Citește mai mult


Vreți să fiți la curent cu cele mai recente informații financiare?
Abonați-vă la newsletter-ul Finanza.ro!

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de email și apăsați enter