×

Economisire

·

Care sunt cele mai mari economii mondiale

Atunci cand ne referim la cele mai mari economii din lume, primele tari la care ne gandim sunt Statele Unite ale Americii, China, Germania si Marea Britanie.  Desi aceste tari au ramas in topul clasamentului cu cele mai mari sume inregistrate in PIB, specialistii considera ca situatia economiei mondiale va fi cu totul diferita in 2050.

Citește mai mult

·

Diferente: economii si investitii

Atunci cand vine vorba despre economii si investitii, adesea cei doi termeni sunt confundati sau substituiti, ceea ce este absolut eronat. Pentru siguranta financiara pe termen lung, ar trebui sa luam in considerare si sa acordam importanta in egala masura ambelor instrumente financiare la care ne referim.

Citește mai mult

·

Ce trebuie sa stii inainte de pensionare

Dupa ani intregi de munca, vine momentul pensionarii, bine-meritata perioada care ar trebui sa fie asemanatoare cu o vacanta platita si prelungita. Perioada in care vei avea statutul de “pensionar” va fi cea in care nu va mai fi necesar sa te trezesti dimineata devreme, pentru a merge la serviciu si pentru a  infrunta toate provocarile unei saptamani obositoare.

Citește mai mult

· card de fidelitate

Cardul de fidelitate la magazinele tale preferate

Cele mai mari brand-uri preferate de oamenii din intreaga lume ofera cumparatorului oportunitatea de a intra in posesia unui card personal de reduceri. De la produse cosmetice, pana la cafeneaua preferata, astazi poti beneficia de un card de reducere la majoritatea produselor si serviciilor pe care le accesezi frecvent. Totusi, sunt aceste carduri o metoda simpla de a beneficia de reduceri sau mai este ceva ce trecem cu vederea in acest proces de fidelizare?

Citește mai mult

·

Ghid de supravietuire financiara pentru Craciun

Craciunul se apropie, iar odata cu el vine si responsabilitatea de a fi “Mos Craciun” pentru cei dragi. Cele mai multe cumparaturi din an si cele mai mari incasari sunt inregistrate in aceasta parte a anului.

Totusi, nimeni nu isi doreste sa inceapa anul urmator sufocat de datorii, asadar iti propunem cinci pasi pe care sa ii urmezi, asa incat sa ai sarbatori frumoase alaturi de cei dragi si portofelul plin in luna ianuarie.

Citește mai mult

· vanzare proprietate

Castiga mai mult din vanzarea unei proprietati

Atunci cand doresti sa vinzi o proprietate care iti apartine, cea mai mare problema este aceea de a plati un agent imobiliar care sa te ajute in acest sens. Astfel,  daca un agent imobiliar ar percepe un comision de 5% din valoarea unui imobil de 50.000 de euro, atat din partea cumparatorului, cat si din partea vanzatorului, acesta s-ar alege in urma serviciilor prestate cu urmatorul profit:

Citește mai mult


Vreți să fiți la curent cu cele mai recente informații financiare?
Abonați-vă la newsletter-ul Finanza.ro!

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de email și apăsați enter