Cu siguranta ai fost cel putin o data in situatia in care sa ai nevoie de bani urgent si nu ai stiut cui sa ceri, cat, cu ce perioada de rambursare, iar lista intrebarilor poate continua. In realitate, nu este o rusine sa ai nevoie de bani si, de fapt, fiecare om are nevoie de bani, oamenii fiind considerati consumatori inca de la inceputul vietii si pana la finele ei.

Daca intrebarea care te framanta cel mai tare este „am nevoie de bani urgent: ce sa fac?”, trebuie sa stii ca exista o multime de solutii financiare prin care sa obtii suma de bani de care ai nevoie, intr-un timp relativ scurt.

Imprumuta de la prieteni sau familie

Una dintre cele mai „la indemana” metode de a obtine suma de care ai nevoie, in cazul in care nu este vorba despre o suma de ordinul miilor, este aceea de a te imprumuta de la prieteni sau de la familie. Inainte de a apela la un imprumut din partea apropiatilor, trebuie sa stii ca este important ca nevoia de bani sa fie una reala, pentru a rezolva o situatie care nu poate fi amanata sau care este cu adevarat delicata. In momentul in care ti se ofera suma de bani de care ai nevoie, este bine sa stabiliti impreuna data in care vei scapa de datorii si pe care este de preferat sa o respecti. Este posibil ca prietenul sau ruda care te-a ajutat cu suma de bani de care aveai nevoie, sa isi calculeze bugetul urmatoarei luni in functie de banii pe care ii vei restitui. Asadar, daca vrei sa imprumuti o suma de bani din partea unui prieten sau unei rude, este important sa stabiliti inca de la inceput data rambursarii acesteia si sa o respecti.

am nevoie de bani ce sa fac

Cere un avans din salariu

O alta metoda de a obtine bani urgent este aceea de a solicita sefului tau un avans din salariu. Astfel, luna urmatoare vei primi un salariu mai mic, insa nu va trebui sa inapoiezi nimanui banii imprumutati, iar pe moment ai o solutie optima pentru a iesi din impas. Daca ai nevoie de o suma mai mare de bani urgent, care nu poate fi acoperita de salariul tau sau l-ar depasi considerabil, il poti ruga pe seful tau sa te imprumute. Daca seful tau accepta sa iti imprumute suma de bani de care ai nevoie, puteti stabili impreuna metoda prin care sa ii returnezi banii, in doua sau mai multe rate, pe care le poti plati atunci cand primesti salariul.

am nevoie de bani ce sa fac

Imprumuta de la amanet

Amanetul poate fi o metoda optima de a obtine bani urgent in cazul in care pur si simplu nu ai o alta varianta si aceasta a ramas ultima optiune, insa daca nu vei respecta termenii si conditiile contractuale, este posibil ca tu sa iesi in pierdere. Amanetul este o organizatie existenta inca din Antichitate, din timpul primelor civilizatii, atunci cand ,la fel ca si acum, oamenii ofereau cele mai valoroase obiecte pe care le aveau in schimbul banilor. Atunci si acum, amanetul functioneaza la fel, astfel incat, iti poti recupera obiectele de valoare depuse numai daca returnezi suma de bani imprumutata in termen de 30 de zile. Trebuie sa stii ca cel mai adesea organizatiile de tip amanet nu iti vor oferi o suma de bani echivalenta cu valoarea reala a obiectului depus, ci mai putin de 70% din valoarea acestuia. De exemplu, in cazul in care depui la amanet un inel din aur a carui valoare reala este de 1000 RON, este posibil ca acesta sa fie evaluat la numai 700 RON sau mai putin. Astfel, in cazul in care nu vei rambursa imprumutul in termenul de 30 de zile, vei pierde obiectul de valoare depus si poti presupune ca l-ai vandut la un pret derizoriu. De asemenea, trebuie sa stii ca amanetul functioneaza pe baza de comision. Daca ai primit suma de 700 de RON pentru inelul tau, suma pe care trebuie sa o inapoiezi amanetului poate fi cuprinsa intre 800 si 1000 de RON, in functie de comisionul perceput, de la o organizatie la alta. Asadar, atunci cand apelezi la un imprumut prin intermediul amanetului, asigura-te ca poti restitui banii in termenul stabilit, astfel incat sa nu iesi in pierdere.

am nevoie de bani ce sa fac

Ia un credit de la IFN

Una dintre metodele simple de a obtine bani urgent, devenita tot mai populara in ultimii ani si in tara noastra, este accesarea unui credit IFN. Creditul IFN reprezinta un imprumut rapid, oferit de Institutii financiare nebancare, care poate fi accesat pentru nevoi personale, in functie de politicile fiecarei institutii in parte. Avantajul unui credit IFN este acela ca accesarea lui nu te obliga sa oferi o garantie, sa ai un girant sau sa detii un cont bancar sau un card, nu necesita adeverinta de salariat sau talon de pensie si poate fi solicitat numai cu buletinul. Solicitarea unui credit IFN poate fi facuta atat online, cat si telefonic, in functie de institutie, iar aprobarea lui poate fi primita intr-un interval cuprins intre cateva ore sau maximum 24 de ore de la solicitare. La fel ca si in cazul amanetului sau bancilor, institutiile de finantare nebancare percep un comision care difera de la o companie la alta. In momentul solicitarii unui credit IFN poti alege perioada de rambursare avantajoasa pentru tine, insa daca aceasta nu este respectata, pot fi percepute taxe de penalizare. Suma de bani pe care o poti imprumuta de la o institutie de finantare nebancara difera de la o companie la alta, iar suma de bani a primului credit poate fi limitata daca esti client nou. Astfel, dupa primul credit solicitat, compania te poate categorisi drept bun sau rau platnic, iar in cazul favorabil, urmatorul credit solicitat poate fi reprezentat de o suma mai mare. Asadar, creditul IFN poate fi o solutie ideala daca este accesat in mod responsabil, pentru nevoi reale si urgente, iar perioada de rambursare trebuie respectata.

am nevoie urgenta de bani ce sa fac

In concluzie, atunci cand ai nevoie de bani urgent exista cateva solutii ideale pentru a iesi din impas, insa acestea trebuie sa fie accesate si utilizate in mod responsabil, astfel incat sa eviti o situatie financiara nedorita.